כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

8 קבוצות הפייסבוק הכי מומלצות להורים

קבוצה עם הומור עצמי, קבוצה שבה מותר לקטר, קבוצה שבה אפשר לעוף על עצמך, וקבוצות שבהן ניתן להתייעץ על ה-כ-ל. אז לאיזה קבוצות פייסבוק ממש כדאי לך להצטרף?
מה חדש בפייסבוק? (צילום: שאטרסטוק)

"אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה", קבעו חז"ל. אם נעביר את המשפט הזה לעולם הווירטואלי, אז "אמור לי באילו קבוצות פייסבוק אתה משתתף, ואומר לך מי אתה". אין ספק שבמרחב הישראלי, קבוצות הפייסבוק השולטות הן קבוצות ההורים – ראו כהוכחה את סדרת המערכונים המוצלחת בארץ נהדרת.

אם אתם הורים טריים ועוד לא ממש גיבשתם מספיק ניסיון, אנחנו כאן כדי לעשות לכם את העבודה ולהציג כמה מהקבוצות הכי שוות להורי הפייסבוק.

  1. מאמאזון

האמא הרוחנית של כל קבוצות ההורים שקמו אחריה. את הקבוצה הקימה העיתונאית אור אלתרמן-ברנע, אחרי שהפכה לאמא וחיפשה קבוצת אמהות איתן תוכל לחלוק את הקשיים שבהורות. ההצלחה הפתיעה אפילו אותה והוכיחה כי האמהות הישראליות רק כמהו למישהו שיפתח להן את הדלת כדי לקטר, להתייעץ, להתרעם, להתלהם ולהביע דעה ביחד.

זה המקום לראות תמונות של פריחות באיברים שונים בגוף ולקבל תיאורי מרקם, צבע וריח מפורטים של קקי – לצד השאלה "מה לעשות?". אתם יכולים לאהוב או לשנוא את הקבוצה, אבל אי אפשר להתעלם מלמעלה מ-100,000 חברות, חלקן אוהדות שרופות.

לאחרונה הקבוצה יצאה את גבולות הפייסבוק והוקם אתר מאמאזון שבו אפשר להמשיך לעשות כל מה שהתרגלנו לעשות בקבוצה, רק בלי עזרתו האדיבה של מר צוקרברג.

  1. אמהות משקיעות

את הקבוצה שהפכה למותג של ממש הקימה סיגל מירון, אמא לתאומות ושפית במקצועה. אם עד אז הסטנדרט בימי הולדת היה עוגה מקושטת עם דף אכיל מבצק סוכר, הרי שהקבוצה העלתה במהירות את הרף וסיחררה עשרות אלפי אמהות עם מושגים כמו מיתוג, זילוף, עיצוב וחישוב שעות וכספים שהושקעו בכל אירוע.

עבור אותן אמהות אין אירוע קטן מדי: כשהילד אבא של שבת הן אופות חלות אישיות ומעניקות מתנות מעוצבות לכל ילדי הגן, לרוב עם תמונתו של הנסיך שלהן. הן קונות מתנה אישית לגננת בכל חג, כולל ל"ג בעומר, ולבעלים שלהן מכינות ליום ההולדת מתנות כמספר שנות חייו.

גם האמהות המשקיעות התרחבו מעבר לחסות הפייסבוק, ויש להן אתר פעיל עם הסברים מפורטים לביצוע, ויריד מכירות שופע אטרקציות שמתקיים פעמיים בשנה. אם נדמה לכם שמדובר בקבוצה קיצונית, 77.000 החברות מוכיחות שכל אחת יכולה למצוא שם משהו שידבר אליה.

 

אמא שוקעת או אמא משקיעה? (איור: שאטרסטוק)
אמא שוקעת או אמא משקיעה? (איור: שאטרסטוק)
  1. אמהות שוקעות

קבוצה שקמה כתגובה נגד לאמהות המשקיעות, ובה זוכה לתשואות האמא שהכינה לילד שלה עוגה לגיל 4 המורכבת מארבע עוגות הבית שקנתה בסופר. זה המקום לקטר על המרוץ הבלתי נגמר בין העבודה המתישה, מטלות הבית המאוסות, דרישות הגננת המופרכות וצרכי הילדים ובני הזוג. הרבה פוסטים נכתבים בהומור עצמי, ומתארים רגעים מביכים מחי היומיום של ההורות העייפה.

בין תמונות של ערימת כביסה מפוארת לטיפים להתייעלות בבית, אפשר לגלות פה אחווה אמהית נינוחה יחסית. 9,000 חברות הקבוצה חוזרות מדי פעם על המנטרה לפיה הן משקיעות בדברים החשובים ושוקעות איפה שאפשר.

  1. קבוצות מקומיות

בכל יישוב שמכבד את עצמו תמצאו לפחות קבוצת אמהות מקומית אחת, לרוב הרבה יותר. בקבוצות המקומיות אפשר להתייעץ לגבי בייביסיטר, לבדוק איפה ניתן לרכוש מוצרים בזול, לשאול על אטרקציה לשעות אחר הצהריים ולבקש המלצות לרופא מתאים.

בקבוצות המקומיות קל למצוא חברויות שיצאו מחוץ לעולם הווירטואלי היישר אל גינת השעשועים או הקניון המקומי. למעשה, קבוצות ההורים המקומיות הן התחליף העדכני למושג קהילתיות ושם תגלו הרבה פעמים שהערבות ההדדית לא באמת פסה מהעולם. לא פעם בכירים (יותר נכון בכירות) ברשות המקומית חברים באותן קבוצות הורים, ונותנים מענה מהיר לבעיות בוערות.

  1. הורים לתאומים ושלישיות/הורים לפגים

אין כמו קבוצת תמיכה של הורים שחווים את אותם אתגרים בדיוק כמוך, או עדיף – כאלה שכבר חוו אותם ונשארו בחיים כדי להרגיע ולתת טיפים ממש שווים.

האווירה השלטת בקבוצות אלו היא של אחוות לוחמים. זהו המקום להרגיש בנוח עם המצב ההורי הייחודי שלכם, לקטר על כל אלו שלא מבינים, להתייעץ, לשאול שאלות וכמובן לזכות בתמיכה.

חשוב לציין שאנחנו בחרנו להתייחס לשתי קבוצות פעילות מאוד המונות אלפי הורים, אך אפשר למצוא קבוצות דומות גם להורים עם מחלות כרוניות שונות, עם הפרעות קשב וריכוז או עם אלרגיות למזון.

החיפוש אחר העצה הטובה ביותר (איור: שאטרסטוק)
החיפוש אחר העצה הטובה ביותר (איור: שאטרסטוק)
  1. ממים של הורים

כאן לא מדובר בקבוצה אלא בתרבות שלמה עם שפה ייחודית. ממים הן למעשה תמונות בתבנית ברורה עם כיתוב משתנה המתאר מצבים יומיומיים בצורה הומוריסטית. הקבוצה מונה קרוב ל-50,000 חברים שצוחקים על הכול, בתנאי שזה קשור להורות. לקבוצה חוקים קשוחים שכוללים את ההכרח להגיב אך ורק בממים תקינים ולעולם לא בטקסט או באימוג'י, לתת קרדיט כשמשתפים מם של מישהו אחר, ולהתייחס בהומור לכל הנכתב בקבוצה – גם אם זה נוגע לך בבטן הרכה.

להורים שמתקשים להתמודד עם הומור שחור, מומלץ מראש לא להיכנס לקבוצה. גם לבעלי נטייה להתמכרות עדיף לחשוב שנית, מפני שלקבוצה יש נטייה לשאוב אותך עמוק. כבר נראו בקבוצה ממים שנכתבו על ידי יולדת בזמן שהעובר שלה מפלס דרכו החוצה.

  1. ילדים הם התסריטאים הטובים בעולם

הכול התחיל כששרית ואסף כץ העלו לדף הפייסבוק הפרטי ציטוטים משעשעים של הבנות שלהם. שרית, מעצבת גרפית במקצועה, עיצבה את הטקסטים החמודים, והשניים פתחו את קבוצת הפייסבוק שבה חברים קרוב ל-185,000 חברים. ההצלחה המטאורית הביאה את בני הזוג לפתוח אתר, להוציא לאור ספר עם ציטוטי הילדים, ולהופיע בהרצאות בכנסים ובאירועים.

סוד הקסם של הקבוצה טמון בדרך המופלאה שבה הילדים רואים את העולם. כל מה שעל המבוגרים לעשות, זה פשוט להקשיב להם – וגם למהר לכתוב את ההברקות המוצלחות. חברי הקבוצה כמובן מוזמנים להעלות ציטוטים של הילדים שלהם ולזכות בתהילת עולם.

  1. אמהות מבשלות ביחד

כמעט 300,000 חברות בקבוצה הפעילה, מוכיחות שלטרנד תוכניות הבישול יש שלוחה מצליחה לא פחות גם באומת הפייסבוק. מדי יום עולות לקבוצה שלל תמונות של מאכלים ביתיים – חלקם מורכבים וחלקם ממש פשוטים להכנה. לא קל לעקוב אחרי כל השפע הזה, ולא תמיד המתכונים המצורפים מדויקים מספיק.  אבל הקבוצה מעניקה השראה ורעיונות לבישול, גם אם לא לכולנו יש זמן וחשק לגלגל קובה או לעשות פלטת סלטים מפוארת בכל ארוחה.

לצד הקבוצה האם פועלות עוד עשרות קבוצות בישול ממוקדות יותר, למשל לאוכלי כשר, לטבעונים, או קבוצת המתכוניה ובה מתכונים המותאמים במיוחד לשלב הטעימות המאתגר של הפעוטות.