כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

איך בוחרים מטפלת לתינוק?

איך בוחרים את המטפלת הכי טובה לתינוק שלכם? אספנו עבורכם כמה עצות חשובות לבחירת המטפלת המתאימה ביותר לכם ולאוצר הקטן שלכם
הבחירה במטפלת היא אחת ההחלטות החשובות שתצטרכו לקבל. אילוסטרציה: shutterstock

חופשת הלידה הסתיימה והגיע הזמן לחזור לעבודה. כבר הכרעתם באחת הסוגיות הקשות שעומדת בפני כל זוג הורים לפני חזרתה של האם לעבודה – מטפלת או משפחתון, והחלטתם להעניק לזאטוט את הטיפול הצמוד של מטפלת. אבל ההחלטה הקשה ביותר עדיין לפניכם: איך בוחרים את המטפלת הטובה ביותר לתינוק? איך נוכל לדעת שאנחנו מפקידים את היקר לנו מכל בידיים טובות? במיוחד לאור הכותרות בחדשות בעת האחרונה ("המטפלת המתעללת") – הספקות והתהיות רק מתגברים. בדיוק בשביל זה ריכזנו כאן את כל הדברים שחשוב לדעת לפני שבוחרים מטפלת.

10 טיפים בדרך למטפלת המתאימה

1. בקשו המלצות וחקרו את השטח
כדאי לבקש המלצות למטפלות מהורים אחרים באזור מגוריכם. אם אינכם מכירים כאלה, הגינה הציבורית בשעות אחה"צ היא מקום מצוין לשוחח בו עם אימהות ולהתעניין במטפלות מומלצות באזור.  הגינה הציבורית היא גם מקום מצוין לפגוש מטפלות בשעות הבוקר ולראות אותן בפעולה – איך הן מתייחסות לתינוקות? האם הם נענות לצרכיהם? האם הן שרות להם, מדברות איתם ומשחקות איתם?  אחרי שמאתרים כמה מטפלות מוצלחות, כדאי לבדוק מולן האם הן יתפנו לעבודה בקרוב.

לא די להסתפק בכך ששמעתם שמטפלת זו או אחרת היא מוצלחת. עוד לפני שמזמנים את המטפלת לראיון כדאי לשוחח עם משפחות אצלן הועסקה בעבר, ולשאול מדוע הם ממליצים עליה, האם התעוררו מולה קשיים, מה טיב יחסיה עם התינוק, מדוע עזבה את עבודתה ושאלות נוספות שעשויות לשפוך אור על התאמתה של המטפלת לתפקיד.

2. בדקו את תכונות המטפלת
מטפלת טובה היא מטפלת אחראית, סבלנית, רגועה, חמה ואוהבת, כזו שיודעת להתמודד עם מצבי לחץ ומצוקה, אסרטיבית, חייכנית ומעודדת. כדאי להקפיד גם על כך שהמטפלת שומרת על קשר עין עם הילד, מדברת איתו ומעסיקה אותו. תכונות חשובות נוספות הן דייקנות והקפדה על ניקיון, היגיינה ובטיחות.

3. סינון ראשוני
כבר בטלפון, עוד לפני שמזמנים את המטפלת לפגישה, יש לוודא שהמיקום, הימים והשעות מקובלים על שני הצדדים. בנוסף, יש לוודא מראש פרטים טכניים חשובים,  למשל, האם היא מעשנת, האם היא ניידת, לכמה זמן היא יכולה להתחייב, האם יש לה בעיה עם נוכחות של בעלי חיים בבית והאם היא גמישה בשעות ותוכל להישאר זמן נוסף במידה ואתם תקועים בפקק או שיש לכם ישיבה בעבודה.

4. אצלי או אצלך?
יש יתרונות רבים למטפלת שמגיעה לבית התינוק. התינוק נמצא בסביבה מוכרת ואהובה, וגם להורים נוח יותר, כשאינם צריכים הוציא את התינוק מהבית ביום גשום או לנסוע בפקקים של הבוקר לצד השני של העיר. עם זאת, יש הורים שלא אוהבים את החדירה לפרטיות בביתם, ומטפלות שלוקחות את הילד לביתן עשויות לגבות תעריף נמוך יותר.

בכל מקרה, לא כדאי לפסול מטפלת עם המלצות, שתחושת הבטן שלכם אומרת לכם שהיא טובה, רק משום שהיא מטפלת בביתה. במידה שהמטפלת מטפלת בתינוק בביתה, בקרו בביתה ובדקו האם הוא מתאים לטיפול בתינוקות. האם הוא בטיחותי? האם הוא נקי ומסודר? האם יש לתינוק שזה עתה התחיל לזחול או ללכת יש מספיק מרחב להתרוצץ בו?

5. תאמו ציפיות
חשוב להגדיר את המטלות של המטפלת טרם כניסתה לתפקיד. האם אתם רוצים שהיא תתמקד אך ורק בטיפול בתינוק, או שהיא גם תבשל ותעשה עבודות בית קלות? האם אתם רוצים שהיא תוציא את האחים הגדולים מהגן ותשגיח גם עליהם בשעות הצהריים? את כל הדברים האלה חשוב להגדיר מראש.

6. סכמו תפיסת עולם
חשוב לוודא שלהורים ולמטפלת תפיסת עולם דומה בכל הנוגע לגידול התינוק והטיפול בו. אם אתם מאמינים בחשיבותם של מגע וחיבוקים, ואילו המטפלת מאמינה שתינוק שמרימים אותו הרבה יהפוך לילד מפונק, עשויה להיות בעיה. שוחחו עמה על תפיסת עולמה בכל הנוגע לגבולות, צעקות, עונשים, סדר יום ועוד.

7. קבעו איתה סדר יום
בררו עם המטפלת כיצד היא מתכוונת לבלות עם התינוק את שעות הערות שלו. במידה וחשוב לכם שהתינוק יצא מדי יום לטיול, שהמטפלת תספר לו הרבה סיפורים או שהוא לא יצפה כלל בטלוויזיה, ציינו זאת בפניה.

8. עזרה ראשונה
בדקו האם המטפלת עברה קורס עזרה ראשונה ויודעת איך להתמודד עם מצבי חירום.

9. סכמו איתה לגבי התפריט של תינוקכם
אם יש מאכלים או רכיבים שאינכם מעוניינים שהתינוק יאכל, ציינו זאת. בררו את עמדתה של המטפלת לגבי לכלוך, משחקים באוכל, האכלה בכוח וכדומה.

10. ערכו מפגשי היכרות בין המטפלת לתינוק
לפני החתימה על החוזה ותחילת ההעסקה, חשוב לקיים לפחות מפגש אחד (ורצוי כמה מפגשים) של המטפלת עם התינוק, בנוכחותכם, על מנת לראות מקרוב איך היא מתייחסת לתינוק וכיצד הוא מגיב אליה. אם מתאפשר, עזבו את התינוק בהדרגה והשאירו אותו עם המטפלת כשעה –שעתיים בלעדיכם, כדי להרגילו לנוכחות המטפלת גם כשאינכם בסביבה.

 

בהצלחה!