כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

סיור בחדר לידה: מה צריך לבדוק?

רגע לפני שאת מחליטה היכן ללדת, כדאי לערוך סיור בחדר הלידה ולשאול את כל השאלות שיעזרו לך להגיע מוכנה. אספנו עבורך את השאלות שכדאי שתשאלי
אילוסטרציה: shutterstock

סיורים בחדר הלידה הם אמצעי מצוין לבחון את המקום שבו תרצי ללדת. אחרי שהתייעצת עם חברות או גיסות שילדו, אחרי שבדקת את המרחק של בית החולים מהבית, אחרי שקראת קצת חומר באינטרנט, הגיע הזמן להכיר את חדר הלידה מקרוב, לשאול את כל השאלות החשובות, ללמוד קצת על התנהלות בית החולים במקרים שונים וגם – לבחון את תחושת הבטן שלך לגבי מחלקת היולדות של בית החולים.

כן, גם אם זו הלידה השנייה או השלישית שלך, הסיור עדיין חשוב. "בתי החולים משתנים כל הזמן, הסטנדרטים משתנים, שווה לבחון האם עדיין רלוונטי עבורך ולדרישות שלך היום כיולדת" אומרת רוית שטרן גינת, דולה תומכת לידה ורכזת קורס דולות "אמא אדמה".

חשיבותו של סיור בחדר לידה

הסיור בחדר הלידה יכול להכריע בהתלבטות היכן ללדת. הסיור מאפשר לך ללמוד על התנהלות ונהלי בית החולים. נכון שאת המידע ניתן לקרוא באתר בית החולים, אך יחד עם זאת אין כמו מפגש פנים אל פנים. הסיור מאפשר לאתר ולמצוא את ההבדלים בין בתי החולים, ולהבין מה נכון עבורך.

כמו כן, סיור בחדר הלידה יאפשר לך להפיג ולו במעט את החששות לקראת הלידה המתקרבת. תוכלי להכיר את הצוות, לראות איך מתנהל חדר לידה בזמן אמת, כך שכאשר תגיעי ללדת לא תהיי מופתעת.

במהלך הסיור יכירו לך את חדר הלידה, מיון קבלת יולדות, את כל המכשירים התומכים, כך תוכלי להכיר את סוגי הלידה האופציונליים באותו בית חולים, להבין את התנהלות בית החולים לגבי שיטות שונות ללדת. יסבירו לך איך מתבצע תהליך הקבלה לבית החולים, ובעיקר זו הזדמנות לשאול את כל השאלות החשובות לך בנוגע לחדר הלידה, הצוות וגם – לא פחות חשוב – על התנהלות מחלקת יולדות לאחר הלידה.

"בסיור בחדר לידה האישה יכולה להגיע להבנה למה לצפות. וזה משמעותי מאוד לחוויה משום שחשוב שהאישה תהיה רגועה, לא תילחץ, תיכנס למקום שבו היא יודעת לאן לפנות, עם מי לדבר, להרגיש, לשמוע קולות של לידה" מוסיפה שטרן גינת.

מתי עורכים סיור בחדר לידה?

את הסיור בחדר הלידה מומלץ לערוך בסוף החודש השמיני, תחילת התשיעי. אם את נמצאת בקורס הכנה ללידה, לרוב ייקבע הסיור בזמן קורס ההכנה. הסיורים מאורגנים דרך מועדון היולדות של בית החולים, הם מועברים על ידי צוות המיילדות ונמשכים כשעה וחצי.

הסיורים אינם בתשלום אך מחויבים בהרשמה מראש. באתרים השונים של בתי החולים תוכלי לבדוק את דרכי ההתקשרות ודרכי ההרשמה.

בכל סיור משתתפים כ-10 זוגות (משתנה מבית חולים אחד למשנהו). את יכולה להגיע עם בן זוגך או כל מלווה אחר שעתיד להיות איתך בחדר הלידה, כדי שגם הוא יכיר וילמד על התנהלות בית החולים ונהליו.

התכונני לקראת הסיור

"רצוי לבוא כשאת מבינה מה את רוצה ומה חשוב לך מהלידה, הכיני שיעורי בית לפני" מציעה שטרן גינת. "הסיור הינו סיור מכירתי. לבית החולים חשוב שתלדי אצלו, זו מעין שיחת מכירה לכל דבר ולכן חשוב לקבל תחושה אישית לגבי בית החולים: איך האווירה, היחס ליולדות. רשמי נקודות חשובות ואל תתביישי לשאול שאלות" מסבירה שטרן גינת.

בררי עם עצמך האם את בעד לידה טבעית, האם את רוצה אפידורל, האם את רוצה לצרף דולה. חשבי מה חשוב לך מהלידה עצמה וכך תהיי ממוקדת יותר במהלך הסיור. רצוי אף להגיע עם דף שאלות ובו כל מה שחשוב לך לדעת, ואפילו רשמי את התשובות.

רשימת שאלות אפשריות

* האם יש חדר לידה טבעי?

* באיזה שלב של פתיחה מכניסים לחדר לידה?

* כמה מרדימים יש במשמרת?

* כמה מיילדות יש בכל משמרת?

* איך מתבצע תהליך הקבלה לחדר יולדות?

* האם בית החולים מאפשר ביות חלקי או מלא?

* האם בחדר הלידה יש מקלחת, כדור פיזיו?

* האם בית החולים מאפשר צירוף של דולה ללידה?

* מהן שעות הביקור במחלקה, לאחר הלידה?

* כמה מלווים יכולים להצטרף אליך בלידה?

* איך מאורגנים החדרים לאחר הלידה? כמה יולדות בכל חדר?

* האם יש יועצות הנקה? האם יש מדריכות שיוכלו ללמד כיצד לקלח, לחתל וכדומה?

* אם את רוצה לידה טבעית – שאלי מה הסטטיסטיקות ללידה טבעית בבית החולים.

* כמה מהר ניתן לקבל אפידורל במידת הצורך.

רשימת טלפונים בתי חולים

שערי צדק: 02-5645234
ליס (איכילוב): 03-6925655
תל השומר – 03-5305200 , 03-5303000
בילינסון: 03-9376333
אסף הרופא: 08-9779002 או 08-9779030
וולפסון: 03-5028511
קפלן: 08-9441604
מאיר: 09-7471666
לניאדו: 09-8609592
העמק: 04-6494227