כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

איך מחליפים חיתול? המדריך המלא להורה הטרי

איך להחליף חיתול, מה כדאי להניח בקרבת מקום בזמן החלפה ומה עושים כשהתינוק לא אוהב את הסיטואציה? מדריך להחלפת חיתולים
אילוסטרציה: שאטרסטוק

החלפת חיתול חד פעמי היא לכאורה אחת המשימות הפשוטות ביותר בגידול התינוק, וכשרואים אימהות מנוסות מחליפות חיתול לתינוק בגינה ביד אחת, זה באמת לא נראה מסובך במיוחד. אבל בשבועות הראשונים לחייו של התינוק, אין הורה שלא חושש מרגעי האימה האלה, שבהם יצטרך להתמודד מול תינוק המתפתל על שידת ההחתלה, תוך ניסיונות לשמור שהתינוק לא ייפול, להימנע מלכלוך סט הבגדים החדש של התינוק ולהלביש מחדש את התינוק הבוכה במהירות האפשרית. לפניכם כל השלבים להחתלת התינוק, וגם כמה טיפים שיהפכו את ההחתלה לנעימה ומהירה.

החלפת חיתול – צעד אחר צעד

1. הכינו מראש את כל הציוד הדרוש להחתלה – חיתול נקי, מגבונים, קרם למניעת תפרחת חיתולים, שקית לחיתול המלוכלך ובגדים להחלפה, במידת הצורך.

2. השכיבו את התינוק על משטח נוח וסטרילי, כמו שידת החתלה מרופדת. במידה שמדובר במשטח מוגבה, הקפידו להניח יד אחת על גופו של התינוק כדי להגן עליו מנפילה.

3. הסירו את הבגדים מפלג גופו התחתון של התינוק.

4. שחררו את רצועת ההדבקה של החיתול המלוכלך, אך אל תסירו עדיין את החיתול כולו. את השלב הראשוני של ניקוי התינוק ואיסוף הצואה כדי לעשות כשהחיתול עדיין נמצא מתחת לגופו של התינוק.

5. לאחר הניקוי הראשוני, משכו בעדינות את החיתול מתחת לטוסיק של התינוק וקפלו אותו.

6. הרימו בעדינות את רגליו של התינוק ונקו היטב את האזור עם מגבונים לחים. הקפידו לנקות היטב את כל השאריות של קרם ההחתלה שמרחתם בהחתלה הקודמת. אם מדובר בתינוקת, הקפידו על ניגוב מאזור הפות לכיוון הטוסיק (ולא להיפך), על מנת למנוע זיהומים ודלקות. בנוסף, במידת האפשר, רחצו את האזור במים פושרים וסבון וייבשו היטב.

7. כשהאזור נקי, מרחו קרם למניעת תפרחת חיתולים באזור הקפלים והטוסיק. יש כאלה שמעדיפים לא למרוח קרם בכל החתלה אלא רק כשהאזור נראה אדום או מגורה.

8. הרימו קלות את פלג גופו התחתון של התינוק והניחו מתחת לטוסיק חיתול חדש ונקי, כאשר רצועות ההדבקה נמצאות בחלק הקדמי.

9. הסירו את פס ההדבקה והדקו את הרצועות. שימו לב שהחיתול לא הדוק מדי (מה שמתבטא לרוב בסימנים באזור המותניים או הירכיים) ולא רפוי מדי.

10. הלבישו מחדש את התינוק.

11. השליכו את החיתול והמגבונים המלוכלכים לשקית שהכנתם מראש/לפח חיתולים ושטפו את הידיים היטב במים וסבון.

טיפים שיהפכו את החלפת החיתול לנוחה, נעימה ומהירה יותר

* דאגו לארגן בבית פינת החתלה נוחה עם כל הדרוש להחלפת החיתול – משטח החתלה נוח, חיתולים נקיים, מגבונים ומשחת החתלה.

* יוצאים מהבית? דאגו לקחת אתכם תמיד את כל הציוד הדרוש להחתלה.

* לעולם אל תשאירו תינוק לבד על שידת ההחתלה, אפילו לא לרגע.

* לא כדאי להחליף לתינוק חיתול מיד אחרי האוכל, שכן השכיבה והרמת הרגליים עלולים לגרום לבחילה.

* כשהחיתול מתחיל להיות צר מדי בצדדים, כשהוא לא נמתח מספיק כשרוצים לסגור אותו או כשיש דליפה של שתן או צואה  – סימן שצריך להחליף מידה.

* מומלץ להשתמש בקרם החתלה ללא כימיקלים אשר מבוסס על חומרים טבעיים (כמו קלנדולה או קמומיל), במיוחד כשהעור אדום או מגורה.

* במהלך ההחתלה, הקפידו לדבר אל התינוק, לשיר לו, ליצור איתו קשר עין ולהעניק לו מגע נעים. כל אלה יהפכו את חוויית ההחתלה לחוויה נעימה יותר עבור התינוק וגם עבורכם.

* אם התינוק שלכם לא אוהב את זמן ההחתלה ומרבה לבכות או להתפתל במהלך החלפת החיתול, כדאי לנסות ולהסיח את דעתו עם מובייל, רעשן, בובה או צעצוע אחר.

* שמרו על קור רוח וסבלנות, ואל תשדרו לתינוק אווירת לחץ רק בגלל שאתם רוצים לסיים עם ההחתלה; אם יש בעיה כלשהי בחיתול הנקי – החליפו אותו. אם התינוק "השפריץ" עליכם במהלך ההחתלה, נסו לקחת את זה בהומור. אם הבגד התלכלך – החליפו אותו (זה המקום להזכיר שכדאי להחזיק בתיק ההחתלה 2-3 סטים של בגדים להחלפה). באופן כללי שדרו אווירה נינוחה ונסו להפוך את זמן ההחתלה לזמן איכות.