כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

שמירת הריון: דברים שחשוב לדעת

במקרים של שמירת הריון נדרשת האישה להימנע מפעילות מאומצת, ובמקרים מסוימים אף לשכב. מתי ימליץ הרופא על שמירת הריון, איך מתבצעת שמירת הריון ואיך מגישים בקשה לגמלה?
אילוסטרציה: שאטרסטוק

קיימים מקרים בהריון שבהם נשקפת סכנה לאישה או לעובר, אשר מחייבים את האישה בשמירת הריון – כלומר הפסקת עבודה והישארות בבית, ובמקרים מסוימים אף אשפוז בבית החולים. מהם אותם מקרים, איך מגישים בקשה לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי בגין התקופה שבה את נעדרת מהעבודה ומה עושים בשמירת הריון? כל הפרטים החשובים בכתבה.

מתי הרופא עשוי להמליץ על שמירת הריון?

החלטה על הפסקת עבודה ויציאה לשמירת הריון, תתקבל במקרה של הריון בסיכון, אשר עבודה במהלך הריון זה עלולה לסכן אותו אף יותר. בין המקרים: שליית פתח, סכנה ללידה מוקדמת, אי ספיקת צוואר הרחם, רעלת הריון, היפרדות שליה, יתר לחץ דם ועוד. גם הריון מרובה עוברים נחשב הריון בסיכון, ובמקרים מסוימים תיתכן המלצה על שמירת הריון.

מצבים נוספים שבהם תיתכן המלצה על שמירת הריון הם כשהעבודה עצמה או מיקומה עלולים לסכן את ההריון כגון עבודה שבה מושקע מאמץ פיזי רב או שבמקום קיימת קרינה, ובמקרים של בעיות רפואיות של האם שמוחמרות בעקבות ההריון, כגון פריצת דיסק.

מה עושים בשמירת הריון?

שמירת ההריון כרוכה במנוחה בבית ובמעקב רפואי, ובמקרים מסוימים ייתכן שיוחלט על אשפוז בבית החולים. יש מקרים המחייבים שכיבה בכל תקופת שמירת ההריון, אולם ברוב המקרים מדובר על מנוחה בלבד והימנעות מפעולות מאומצות, כולל מלאכות הבית.

איך מגישים בקשה לגמלה לשמירת הריון?

ראשית מומלץ לשמור את כל טפסי הבדיקות, המוניטורים והמלצות הרופאים הקשורים ליציאה לשמירת הריון, כך במידה שתידרשי להציג אותם, הם יהיו בהישג יד.

יש להגיש 2 טפסים: טופס תביעה לתשלום גמלה לשמירת הריון (ניתן להוריד את הטופס כאן), וטופס אישור רפואי לשמירת הריון החתום בידי רופא הנשים שלך (ניתן להוריד את הטופס כאן). יש להגיש את הטפסים לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגורייך 30 יום לאחר היציאה לשמירת הריון (אפשר גם בדואר, בפקס או בתיבת השירות של הסניף).

מי זכאית לגמלה לשמירת הריון?

לפי הנחיות המוסד לביטוח לאומי, אישה הזכאית לגמלה היא אישה תושבת ישראל, אשר שולמו בעדה דמי ביטוח ב-6 חודשים לפחות מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה את עבודתה בגלל שמירת הריון, ושיש לה אישור מרופא מומחה לנשים וללידה על שמירת ההריון. כמו כן, אם הסיבה ליציאה לשמירת הריון היא העבודה או מיקומה, ייתכן שתידרשי להציג אישור מרופא תעסוקתי. תקופת השמירה הראשונה היא 30 יום רצופים לפחות, ורק לאחר מכן תוכלי להגיש את התביעה. תנאי נוסף לקבל הגמלה הוא שבתקופת השמירה לא קיבלת תשלום מגוף אחר. בנוסף, עלייך להיות בארץ בתקופה זו. אם טסת לחו"ל במהלך שמירת ההריון, לא תקבלי תשלום מהיום שבו יצאת לחו"ל.

חשוב לדעת: מדי חודש עלייך להתקשר למוקד שמירת ההריון בטלפון 08-6509934 (לשעות הפעילות לחצי כאן). להודעה על המשך שמירת ההריון.

ומה עושים אם חוזרים לעבודה?

התקופה הראשונה של שמירת ההריון היא 30 יום לפחות, כלומר שאם חזרת לעבוד אחרי 30 יום, תקבלי את הגמלה. במקרה שחזרת לעבוד, עלייך להודיע על כך למוסד לביטוח לאומי בטלפון 08-6509934.

אם אחרי שחזרת לעבודה תצטרכי לצאת שוב לשמירת הריון, תהיי זכאית לגמלה אחרי 14 יום של שמירת הריון (במקום 30 יום בתקופה הראשונה של שמירת ההריון).

איך ניתן להעביר את הזמן בשמירת הריון?

כדי להימנע מתחושות דכדוך בעקבות המצב החדש (שלעתים אחרי תקופה מאוד קצרה עלול להיות מתסכל, שכן יש הרבה דברים שאינך יכולה לעשות), מומלץ לעסוק בפעילויות מהנות ולא מאומצות כמו צפייה בסרטים (זה הזמן להשלים פערים בתחום הקולנוע), קריאת ספרים, גלישה ברשת, עיסוק במלאכת יד וחידוש קשרים. תוכלי לנצל את הזמן להכין אלבומים דיגיטליים או להדפיס סוף סוף את מאות התמונות שהצטברו במחשב, בטאבלט או בנייד ולסדר באלבומים. זכרי שהמצב חולף, ואחרי הלידה תוכלי לחזור לתפקוד רגיל. כרגע עלייך לצבור כוחות לקראת התינוק החדש שבדרך.