כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

יחסי מין אחרי לידה: מתי אפשר להתחיל?

סקס אחרי לידה הופך להיות עסק מורכב ופחות סקסי ממה שהיה. העייפות, הכאבים, ההנקה וכניסתו של התינוק למרכז העניינים יכולים להעיב על יחסי המין. חשוב לקרוא ולדעת כיצד מתגברים על הקשיים
יחסי מין אחרי לידה

אחרי הלידה החיים משתנים. התינוק הופך להיות המרכז, ההתרגשות מפנה את מקומה לעייפות ולהתמודדויות רבות, ובין שאר השינויים, משתנים גם חיי המין שלכם. למה לצפות ואיך בכל זאת ניתן להתגבר על הקשיים? הנה כמה דברים שחשוב שתדעו.

כמה זמן אחרי הלידה כדאי להתחיל לקיים יחסים?
הרופאים ממליצים לחכות 6 שבועות אחרי הלידה (תקופת משכב הלידה), להגיע לבדיקה אצל הרופא ובמידה שהוא מאשר שהכל תקין, ניתן לחזור ולקיים יחסים.

כמו בפעם הראשונה

ייתכן שתגלי שהסקס הראשון יכאב כמו בפעם הראשונה שקיימת יחסים. האזור עדיין רגיש, התפרים כבר נעלמו אבל השאירו את חותמם, ויש נשים שמדווחות שהכאבים נמשכים גם כמה חודשים אחרי הלידה. מדובר במצב טבעי שחוות חלק מהנשים, אך אם הכאבים ממשיכים כדאי לחזור לבדיקת רופא.

מה עושים? עשו הפסקה, נסו שוב לאחר כמה ימים ובמידה שאין שיפור פנו לרופא. בכל מקרה אין להמשיך לקיים יחסים במידה שאת חשה בכאבים. בינתיים תוכלו לענג האחד את השנייה בדרכים שאינן מצריכות חדירה.

יחסי מין בתקופת הנקה

אם את מניקה, כדאי שתדעי שבזמן אורגזמה ייתכן שתופענה השפרצות חלב. נסו לקחת את זה בהומור… כמו כן, במהלך תקופת ההנקה יורד החשק המיני בגלל שינויים הורמונליים כמו ירידה ברמת הטסטוסטרון בתקופת ההנקה.

יובש בנרתיק

השינויים ההורמונאליים שמתחוללים בגופך, במיוחד הירידה ברמת האסטרוגן, עשויים לגרום ליובש בנרתיק.

מה עושים? אל תחסכו בשימוש בחומרי הסיכה, אחרת את עלולה לחוות חיכוך לא נעים שיוביל לשפשופים. תוכלו להשתמש בג'ל על בסיס מים או בשמן שקדים (שימו לב ששמן שקדים מזיק לקונדום, אם זהו אמצעי המניעה שלכם).

חשק מיני ירוד

קיימות סיבות רבות לירידה בחשק המיני לאחר הלידה: הכאבים, היובש בנרתיק, השינויים ההורמונאליים שאת עוברת אחרי הלידה, העבודה סביב השעון לטיפול בתינוק ובבית, הגוף שעבר טראומה בלידה, העייפות כתוצאה מחוסר שעות שינה וגם דכדוך אחרי לידה יכולים לגרום לירידה בחשק המיני.

גם אצל בן הזוג יכולה להופיע ירידה בחשק המיני – העייפות בגלל חוסר בשעות שינה, הדאגה לתינוק ולאם, החוויה הרגשית שעוברת עליו אחרי הלידה ובטיפול בתינוק – כל אלה עלולים להוריד את החשק.

מה עושים? דבר ראשון: מדברים על זה. שתפו אחד את השנייה במה שעובר עליכם באופן כללי כדי ליצור קרבה, וכן בצרכים המיניים שלכם. אל תטיחו האשמות האחד בשנייה (ולהפך), רק תהיו שם בשביל בן/בת הזוג שלכם ותקשיבו למה שיש להם לומר. כמו כן מומלץ לייצר קרבה גם בלי להגיע לאורגזמה: חיבוקים, נשיקות, דברי אהבה, מחמאות, ליטופים – כל אלה יקרבו ביניכם ויעזרו להשבת החשק.
במידה שהחשק המיני לא חוזר חצי שנה ויותר אחרי הלידה, כדאי לגשת לייעוץ מקצועי.

* מה עובר על אישה לאחר לידה? מדריך מיוחד לבן הזוג של היולדת>>

התינוק ישן איתכם

זוגות רבים (בעיקר הגברים, אך לא רק), מרגישים חוסר נוחות בקיום יחסי מין כאשר התינוק ישן ממש לידכם. אלה תחושות טבעיות, אך חשוב לנסות ולהתגבר עליהן, שכן סביר להניח שהתינוק ישהה איתכם בחדר מספר חודשים.

מה עושים? נסו ליצור אווירה רומנטית, גם אם אתם חולקים את החדר שלכם עם התינוק. נר ריחני יכול לעזור, ובוודאי שלא יפריע לתינוק לישון. הקפידו לסדר את המיטה בבוקר (או לפחות לפני שאתם הולכים לישון בלילה). כמו כן כדאי לבחון את עיצוב חדר השינה ואת מיקום המיטה, ולהוסיף לו אלמנטים של אהבה, רומנטיקה ותשוקה. צבעים נעימים, וילון רך על החלון, תמונה ששניכם אוהבים ומשקפת עבורכם זוגיות (שימו לב: לא מומלץ למקם תמונות גדולות וכבדות מעל המיטה), פריטים בזוגות, לבבות ומעט פריטים בגווני אדום-בורדו (חשוב להשתמש במידה, שכן הצבע האדום הוא צבע מעורר) יכולים לעשות את העבודה.

אמצעי מניעה לאחר הלידה

עלייך לזכור שאם אינך מעוניינת להיכנס שוב להריון ברגע זה, עלייך להשתמש באמצעי מניעה מכיוון שקיים סיכוי להיכנס להריון. חשוב לזכור שהנקה לא מונעת כניסה להריון.

גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן פוגעות בייצור ובהפרשת החלב, אולם קיימות בשוק גם גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, כמו סרזט או פמולן.

אם אינך מעוניינת ליטול גלולות ואת מניקה, תוכלי להשתמש בזריקות דפו-פרוברה היעילות למניעת הריון במשך שלושה חודשים, בקונדומים (לגבר או לאישה), בהתקן תוך רחמי שניתן להחדיר 4 שבועות לאחר הלידה או בדיאפרגמה, שאותה יוכל הרופא להתאים לך 6 שבועות לאחר הלידה (אם השתמשת בדיאפרגמה לפני שנכנסת להריון, לא תוכלי להשתמש בה שוב מכיוון שגודלה לא יתאים לך). אם אינך מניקה, תוכלי להשתמש גם בטבעת וגינלית או במדבקה למניעת הריון.
אגב, כדאי לדעת שאף אחד מאמצעי המניעה אינו מגן מפני הריון ב-100%.