ברוב שלבי חיינו אנו נמצאים במצב של עשייה (doing) פעולה, רצון לתקתק ולהיות בשליטה. ואז מגיע הרגע שבו אנו חוזרות הביתה מבית החולים עם הבייבי החדש, היישר למציאות חדשה. רובנו סובלות ממשקל עודף, פרץ הורמונים, עייפות, חוסר שינה ובלבול. ואם זה לא מספיק, אז תמיד השאלה אם להניק או לא מרחפת מעל ראשנו. וזה עוד לפני שהזכרנו בכלל את הכאבים שלאחר הלידה.
אך הדבר ממנו אנו חוששות ביותר הוא: אבדן השליטה הפתאומי. אז כדי לעשות עבורכן את המשימה מעט קלה יותר, הנה חמש עצות לאם הטרייה.
1. הרשי לעצמך להיות
כרגע, את חווה חוסר שליטה. חוסר יכולת להספיק הכל; הכביסות, הבישולים, לדאוג לעצמך, לדאוג לעולל ולשאר בני הבית. זכרי שמדובר בתקופה קצרה שתחלוף בקרוב. בעוד זמן קצר תחזרי לעצמך, לסדר שאת רגילה אליו (כן, לא קל שמקפלים את הכביסה בדרך אחרת ממה שאת רגילה) ועד אז פשוט תרשי לעצמך להיות.
2. תלמדי לבקש עזרה
לרובנו זה לא קל, שוב מאותו מקום של שליטה ורצון לעשות הכול בדרך שלנו. בימים אלו תרשי לעצמך לקבל עזרה; כל מה שיכול להקל עלייך ולפנות לך זמן לעצמך.
3. כשהוא ישן – את ישנה
להתרגל למציאות החדשה גובה ממך מחיר. את כל כולך עסוקה בעולל ובאינטנסיביות כזו לא ישנים בלילה. אז אם אמרנו קודם שאת מבקשת עזרה ולומדת להיות, הרשי לעצמך לישון כשהוא ישן (הכביסות יחכו, מבטיחה) וגם אם אינך מצליחה, אל תחסכי מעצמך מנוחה.
4. עשי עבור עצמך
לפעמים את מוצאת את עצמך בשעת אחה״צ כשאת עדיין בפיג׳מה. חשוב מאוד שתזכרי לעשות עבור עצמך לפחות משהו אחד שאת אוהבת; מקלחת חמה, קריאת ספר אהוב, מריחת לק על הציפורניים, יוגה, הליכה או כל דבר אחר שעושה לך טוב.
5. מצאי זמן לזוגיות
בני הזוג לפעמים מרגישים שנדחקו הצידה. את עייפה, עם עודף משקל, ההורמונים מטלטלים ואת בקושי מוצאת זמן לעצמך. כל זה נכון מאוד, אבל חשוב לא פחות לתחזק את הזוגיות. הדבר יכול להתבטא אפילו במילה טובה, פרגון, עידוד, הודעת טקסט שבה תספרי לו כמה את חושבת עליו. השתדלו לקבוע זמן איכות משותף לפחות פעם בשבוע; גם אחרי שנים ביחד אפשר ומומלץ לקבוע דייט משותף.
חופית בהרי – מדריכת הורים ומשפחה facebook.com/hofitbah