תיק לחדר לידה – הדייט הטוב ביותר של חייך הולך ומתקרב: הרגע בו תפגשי סופסוף את התינוק שלך. כמו בכל דייט שהיה לך בעבר, גם לקראת המפגש הזה כדאי שתתכונני כראוי.
איך אורזים תיק לחדר לידה בצורה חכמה? לפנייך העצות הכי שוות
תיק לחדר לידה – מתי לארוז?
אם את לפני לידה ראשונה, קרוב לוודאי שחמש דקות אחרי שרשמית נכנסת לחודש התשיעי עוד לפני שתחווי צירי לידה אמתיים, התיק כבר יהיה ארוז ומוכן לפני הדלת – וזה בסדר. יולדות מנוסות יותר יחכו לשבוע 38, ורק יוודאו קודם שיש בבית את כל מה שצריך. עד שבוע 38 יש לך מספיק זמן להכין רשימה ולדעת איפה כל דבר נמצא. משבוע 38 כבר מומלץ שהתיק יהיה זמין וקרוב אלייך, גם כשאת מחוץ לבית.
כמה תיקים?
השהייה שלך בבית החולים מתחלקת לשתי מחלקות: חדר הלידה ומחלקת יולדות. בכל אחת מהן את זקוקה לפריטים שונים. ההמלצה הגורפת היא להכין שני תיקים שונים. התיק לחדר הלידה צריך להיות קטן יחסית ונוח לתנועה. התיק למחלקה אמור להכיל חפצים גדולים יותר כמו בגדים וכלי רחצה, ומומלץ להשאירו באוטו או בבית עד לאחר הלידה. בעת הצורך, בן הזוג או בן משפחה אחר יוכל לקפוץ ולהביא לך את התיק המוכן.
מה לארוז בתיק לחדר לידה?
כרטיס קופת חולים
כרטיס מעקב הריון
תוכנית לידה מודפסת – אם הכנת מראש
בקבוק מים
חטיפי אנרגיה למלווה – במידה והלידה מתארכת
כסף מזומן – למכונות השתייה ולחנייה
סוכריות חמוצות – למניעת טעם רע בפה
אם את מרכיבה עדשות מגע – קחי משקפיים לחדר הלידה
גרביים – כי לעיתים חדר הלידה קר
בקבוק סגור של שמן שקדים לעיסוי פרינאום
מטען
טלפון נייד – לא שחשבנו שיש סיכוי שתשכחי
מה לארוז לתיק למחלקה?
תעודת זהות של שני ההורים – עבור המסמכים הרשמיים לרישום התינוק
חומר לקריאה – לפעמים את לא מצליחה להירדם כשהתינוק ישן, וספר כיפי או מגזין יכולים לנקות לך את הראש ולהעביר את הזמן.
אוכל ושתייה – נכון שיש ארוחות במחלקה, אבל לא תמיד את רעבה בזמן הארוחות, במיוחד שההנקה מעודדת תיאבון ומעוררת צמא. דאגי מראש לשני בקבוקי שתייה גדולים, פירות וחטיפי אנרגיה.
כלי רחצה – סבון נוזלי, שמפו, מרכך שיער, מברשת שיניים, משחת שיניים, מברשת שיער, חלוק ו/או מגבת גדולה, כפכפי גומי למקלחת, גומיות לשיער, שפתון לחות, קרם גוף, קרם לחות לפנים.
משחה נגד כאבים – איריס כהן, רוקחת סופר-פארם ממליצה לנשים המתוכננות ללדת בניתוח קיסרי, להכין מראש משחה להקלה על כאבי התפרים: "אפשר לעמעם את הכאבים של התפרים החיצוניים באמצעות קצף עם סטרואידים, משחה כמו EMLA או עזרקאין. ניתן גם לעשות קומפרסים של מגנזיום בריכוז של 10%", מסבירה כהן. "גם לנשים שלאחר לידה רגילה, הסובלות מכאבים בתפרים, מומלץ להשתמש במגנזיום. קונים בבית המרקחת אבקת מגנזיום ועושים ממנה תמיסה של 10% לפי הוראות הרוקח. טובלים בתמיסה פדים עבים ומניחים בפריזר על מגש. עדיף להניח את הפדים על נייר אפיה כדי שלא יידבקו למגש. מוציאים כל פעם פד ומצמידים לתחתונים כקומפרסים לתפרים. מדובר בתרופה ותיקה לבעיה קדומה".
אסלניות לשירותים – "במיוחד אחרי לידה, חשוב להימנע מדלקות באזור, שהוא רגיש יותר", מבהירה כהן.
תחתוני רשת – כדי לא להרוס תחתונים טובים עם הדימום המסיבי שלאחר הלידה.
מעט כסף מזומן – לא כדאי להביא ארנק עם כרטיסי אשראי כי יש מקרים רבים של גניבות במרבית המחלקות. עם זאת, שווה שיהיה לך כסף קטן למכונות השתייה והמזון שבבית החולים.
איפור – כי לפעמים צריך קצת איפור כדי להרגיש רעננה אחרי הלידה.
בגדים נוחים – רצוי כאלו שתוכלי להניק איתם בקלות. קחי בחשבון שאלו עדיין בגדים במידת ההריון שלך…
נעלי בית – או כפכפים שיהיה לך נוח להסתובב במחלקה
חזיית הנקה – גם אם את לא מתכוונת להניק, חזיית ההנקה נוחה יותר לחזה הרגיש שלאחר הלידה
לא צריך לקחת
ברשת ישנן רשימות שונות שבהן כתוב מה להביא לבית החולים. חלקן מסורבלות מאוד ומכילות פריטים גדולים ומיותרים. אז על מה עדיף לוותר באריזת תיק לחדר לידה?
- כדור פיזיו – לא חבל על המקום ברכב? בחלק מחדרי הלידה ממילא יש כדור פיזיו ואם תבקשי יפה מהמיילדת היא תדאג להביא לך. קחי בחשבון שאחרי שקיבלת אפידורל, לא תוכלי להיעזר בכדור.
- מצלמה או מצלמת וידאו – אלא אם כן אתם צלמים מקצועיים. רוב הזוגות יסתדרו נהדר עם המצלמה שבטלפון הנייד.
- כרית הנקה – אפשר להניק בעזרת כל כרית, ולא חסרות כאלה במחלקת יולדות. אם בכל זאת תרגישי שזה מה שאת צריכה לביסוס ההנקה, בן משפחה ידאג להביא לך מהבית.
- משחה לפטמות – אם תצטרכי, אחד מבני המשפחה יוכל לקפוץ לסופר-פארם ולקנות לך.
- פדים – בית החולים יספק לך פדים ככל שתצטרכי. מומלץ בכל זאת לקנות מבעוד מועד חבילה של פדים עבים שמתאימים לאחר לידה, לימים שבהם כבר תהיי בחזרה בבית.
- תכשיטים וחפצי ערך – ידוע כי בתי היולדות סובלים ממכת גניבות. אל תשאירי לבד אפילו לרגע תכשיטים וחפצי ערך.
ועוד טיפ לסיום:
לאחר הלידה ובמהלך השהות בבית החולים, בקשי שיחזירו עבורך את הציוד שהזדקקת לו בלידה ואחריה הביתה, כדי שלא תצטרכו לסחוב הרבה בזמן השחרור מבית החולים, כמו כן, מומלץ לבדוק על ערכת לידה שמגיעה לך.