אמנם כולם מסביב מעודדים אותך להניק, אבל מה לך יוצא מכל זה? לפנייך 8 סיבות שישכנעו אותך להניק לטובת התינוק, וגם לטובתך:
* חיזוק המערכת החיסונית של התינוק – חלב האם עשיר בויטמינים ובנוגדנים, המחזקים את מערכת הנשימה והמערכת החיסונית של התינוק ומונעים זיהומים ומחלות שונות כגון דלקות אוזניים, בעיות בדרכי הנשימה ועוד.
* הגנה והקלה על מערכת העיכול – חלב האם מכיל אנזימים ומתעכל טוב יותר אצל התינוק. חלב האם יכול למנוע בעיות במערכת העיכול כמו גזים, וכן למנוע זיהומים במערכת העיכול של התינוק.
* נגישות וסטריליות – חלב האם תמיד נגיש לתינוק. הוא סטרילי ונמצא בטמפרטורה המתאימה לצרכי התינוק.
* חזרה של הרחם למצבו הרגיל – ההנקה מגבירה את הפרשת ההורמון אוקסיטוצין, אשר גורם לכיווץ הרחם ולחזרה לגודלו ולמצבו הרגיל.
* הפחתת הסיכון לסרטן השד – הנקה למשך זמן ארוך יכולה להפחית את הסיכון ללקות בסרטן השד.
* ההנקה מקרבת בין האם לתינוק – הקרבה הפיזית מאפשרת לאם להתחבר יותר לתינוק, והתינוק מצדו נהנה מתחושת ביטחון וממגע קרוב, ולומד לזהות את המגע של אמו, הריח שלה וחום גופה.
* תחושות טובות אצל האם המניקה – הנקה תקינה תורמת לתחושות אושר, סיפוק ורוגע אצל האם. ההנקה מגבירה את הפרשת הפרולקטין, האחראי על ייצור החלב, וגירוי הפטמה משחרר את ההורמון אוקסיטוצין, האחראי על זרימת החלב. האוקסיטוצין תורם להפחתת חרדה ולתחושות רוגע, והפרולקטין יוצר אף הוא תחושות רוגע.
*הנקה יכולה לעזור לירידה במשקל – בכל יום של הנקה, הגוף שורף כ-500 קלוריות. עם זאת, עלייך להקפיד על תזונה נכונה בזמן ההנקה, כדי להבטיח שתינוקך מקבל את הערכים התזונתיים שנדרשים להתפתחותו. כמו כן, הירידה במשקל אינה תלויה רק בהנקה אלא במזון שאת אוכלת ובפעילות הגופנית שאת מבצעת (או לא מבצעת).