הצטרפו למועדון בייבילנד

מתכון: מחבת פטריות וגבינת פטה

מתכון קל ופשוט למנה ראשונה חורפית וטעימה. פטריות וגבינת פטה בארוחת ערב או בראנץ'
מחבת פטריות
מחבת פטריות עם פטה - BBB. צילום גליה אבירם

מנה טעימה וקלה להכנה, בניצוחו של אילן פנחס שף ראשי ברשת BBB. המנה יכולה לשמש כמנה מרשימה להגשה בארוחת בראנץ', או לצד סלט ירקות, במנה משביעה שאינה כבדה, אשר תתחבב על ילדים ומבוגרים בארוחת הערב.

החומרים:

  •          250 גרם פטריות שמפיניון (קופסא 1) פרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
  •          100 גרם גבינת פטה.
  •          כף צ'ימצורי מוכן.
  •          8 יחידות אגוזי מלך קלויים שבורים.
  •         מעט קמח תפו"א.
  •         שמן קנולה לטיגון.
  •         מעט מים.
  •         שמן זית כתית.
  •         רבע לימון סחוט.

אופן הכנה:

  1. מחממים את שמן הקנולה בסיר ל-180 מעלות.
  2. בזמן שהשמן מתחמם, מרטיבים מעט את הפטריות הפרוסות בקערה ומוספים את קמח התפו"א עד שהוא מצפה בשכבה דקה את הפטריות.
    כאשר השמן חם מניחים את הפטריות בשמן ומטגנים למשך דקה וחצי ומעבירים לקערת ערבוב.
    חשוב לא לטגן יותר מידי אחרת הפטרייה מאבדת את הנוזלים!
  3. מניחים את הפטריות המטוגנות בצלחת הגשה עמוקה ומזלפים מעט שמן זית ולימון סחוט, מפזרים מעל את הצ'ימצורי ומפוררים את גבינת הפטה, מפזרים את אגוזי המלך השבורים מעל הכל.