אתם עוד לא יודעים, אבל מהיום אתם מתחילים אתם המסע הקסום של ההריון, שבסופו תהיו אמא ואבא. אמנם ההריון עצמו עוד לא נוצר, אבל ספירת השבועות מתחילה מהיום הראשון של הווסת האחרונה של האישה.
מה מצב העובר?
העובר עדיין לא קיים. הוא יווצר רק לאחר מפגש המיוחל בין הביצית לזרע שיתרחש במהלך הביוץ, כשבועיים אחרי הווסת.
מה קורה אצל האמא?
ההתרגשות והציפייה הן חלק בלתי נפרד מהתהליך.
אם המחזור החודשי שלך מתרחש כל 28 ימים, הביוץ יתרחש כ-14 ימים מתחילתו. ימי הביוץ הם התקופה המומלצת ביותר לקיום יחסי מין.
אנו שמחים ללוות אותך ואת בן זוגך בתהליך מופלא זה, ולהעניק לכם את כל המידע החיוני הנדרש כדי לעבור אותו בשלווה ובהנאה.
בדיקות והנחיות מומלצות:
- כדאי שתיפגשו עם רופא הנשים כדי לשתף אותו בכוונותיכם להיכנס להריון. שתפי אותו במצב בריאותך ובתרופות שאת נוטלת כדרך קבע, על מנת לוודא שהן מותרות לשימוש בהריון.
- זה הזמן להתחיל לחיות בריא: ותרי על סיגריות ועל צריכת סמים ואלכוהול, שמרי על תזונה נכונה והתחילי לבצע פעילות גופנית בהתאם ליכולותייך. גם אתה, בן הזוג התומך, צריך לאמץ אורח חיים בריא, במטרה להימנע מלחשוף אותה לחומרים מזיקים. החלטה כזו יכולה לחזק את הקשר הזוגי לקראת ההריון הצפוי.
- התחילי ליטול חומצה פולית. מחקרים הוכיחו כי נטילת חומצה פולית תורמת להפחתת מומים בקרב תינוקות. רצוי להתחיל בכך כשלושה חודשים טרם היווצרות ההריון.
- אם עוד לא ביצעתם בדיקות גנטיות, זה הזמן לעשות זאת. הבדיקות מאתרות את רמת הסיכון של העובר ללקות במחלות תורשתיות. מומלץ להתחיל בהן עוד טרם הכניסה להריון, כיוון מדובר בתהליך העלול להימשך פרק זמן ארוך יחסית.
- ניתן לבצע בדיקות סקר גנטיות בקופות החולים, במכונים גנטיים ובמעבדות גנטיות. סוגי המומים הנבדקים תלויים במוצא של שני בני הזוג ובהיסטוריה המשפחתית של שניכם. יש לוודא שהמיקום בו מתבצעת הבדיקה מאושר על ידי משרד הבריאות לביצוע בדיקות גנטיות. כדאי לפנות לקופת החולים שלך מאחר שייתכן וקיים הסכם להנחה בתשלום באחת המעבדות המבצעות את הבדיקה.