מה מצב העובר?
העובר כבר יכול לראות ולהריח. השבוע תחול התפתחות משמעותית בריאותיו. הוא יחל בביצוע תנועות אימון ראשונות של נשימה, אם כי החמצן עדיין מגיע אליו מכיוון השלייה. הוא כבר שוקל כ- 660 גרם ואורכו כ-35 ס"מ.
מה קורה אצל האמא?
נפח הדם שלך גדל באופן משמעותי כעת. חשוב שתבצעי ספירת דם לברזל לפחות פעמיים לאורך כל ההריון, על מנת לוודא שאינך סובלת מאנמיה. את כבר מרגישה היטב את תנועות עוברך וכדאי שתהיי במעקב אחריהן. בכל מקרה של האטה או הפסקה בתנועות, פני לרופא הנשים.
בדיקות והנחיות מומלצות
- החל מהשבוע מומלץ להתחיל להשתתף בקורס הכנה ללידה.
- סקירת מערכות מאוחרת: הסקירה מבוצעת בין שבוע 19 לשבוע 25. מטרת בדיקה זו המבוצעת באמצעות מכשיר האולטרסאונד, היא לבחון את שלמותם של איברי העובר ומערכות גופו. הבדיקה אינה מאבחנת מומים כרומוזומליים או גנטיים ואינה מגלה את כל המומים הניתנים לאיתור בבדיקות פולשניות יותר.
- העמסת סוכר GCT (כמות של 50 גרם): בדיקת סקר לסוכרת הריון, המתבצעת בין שבוע 24 לשבוע 28. בבדיקה תידרשי לבלוע 50 גרם סוכר מומס במים. מומלץ להביא לימון לבדיקה כדי להוסיף קצת טעם לתמיסה. לאחר שעה, תבצעי בדיקת דם פשוטה למדידת הסוכר. תוצאה של מעל 140, תחייב בדיקת העמסת סוכר גבוהה יותר (100 גרם), אשר מטרתה לאבחן סוכרת הריון. נשים המאובחנות בסוכרת הריון, יופנו לדיאטנית המומחית לנושא שתתאים להן תפריט בהתאם למצבן.