טרנד חדש הגיע למחוזותינו – אמהות ובנות שמתלבשות זהה. לא, אני לא מתכוונת לאמהות שחולקות את ארון הבגדים של בנותיהן המתבגרות (קנאה והשתחוות בפני כל אחת שיכולה לעשות את זה), אלא באמהות לילדות קטנות שמתאימות את האאוטפיטים של הבנות לאלו שלהן וכך הן יוצאות יחד לפעילויות ובילויים שונים.
מי מאתנו לא מצאה את עצמה קונה בגד לבתה ואמרה לפחות פעם אחת בחייה את המשפט "אבל למה אין כאלה גם לנשים? גם אני רוצה כזה!" אני יכולה להעיד על עצמי – הייתי לובשת מחצית מהארון של בנותיי, לו הייתה לי אפשרות. והנה, קמו נשים שבניגוד אליי החליטו ליישם את הרעיון וללבוש בגדים זהים לבגדי הבנות. כמו בכל טרנד, יש מספר פרשנויות ודרכים ליישמו, כל אחת בדרך שלה. שאלנו אמהות שעושות את זה ואף ליקטנו כמה טיפים שווים ממעצבות אופנה מוכרות.
אולגה יחזקאל, בת 33, מהרצליה, היא אמא שנוהגת לקנות סטים זהים של בגדים לה ולבתה בת ה-7 מאז שהיתה פעוטה. אולגה מספרת שתמיד אהבה אופנה והתעניינה בנושא, אהבה שעברה אליה מאמה והיום היא מעבירה את האהבה והידע לבתה. לדבריה, היא נהנית מכך שיש עם מי לחלוק את האהבה, ונהנית מהמראה של שתיהן באותם הבגדים. "קטע של בנות" היא מגדירה את זה. אולגה מספרת שמאוד חשוב לה להעביר לבתה את המסר שטיפוח ומראה חשובים, כבר מגיל צעיר.
מעבר לאטרקציה ולמראה, יש בלבוש המשותף אתגרים שהופכים את החוויה למעניינת יותר – הרצון למצוא בגדים שיתאימו גם לילדה וגם לאישה ויעמדו בקווים האדומים שאולגה הגדירה: לא בגדים חשופים, לא בגדים קצרים מדי וכמובן שלא בגדים מבוגרים מדי. יחד עם זאת, חשוב שהבגדים לא יהיו ילדותיים ויתאימו גם לאמא צעירה. בשנים האחרונות הפער בין אופנות הילדים ואופנות הנשים הולך ומצטמצם ובהחלט ניתן למצוא את הקו המשותף. אולגה מלמדת את בתה על אופנה, אך גם בהחלט זורמת עם הטעם האופנתי של הבת ולא כופה עליה את הטעם שלה עצמה. כפי שאולגה מציבה קווים אדומים, כך גם הבת – קרדיגנים ובגדים עם כפתורים – מחוץ לתחום מבחינתה. האופנה הופכת לחוויה משותפת של למידה ויצירת תחביב משותף לאמא ובת.
אצל נורית באומגרטן, בת 42 מהוד השרון, המצב שונה. היא לא לובשת את אותם הבגדים בדיוק כמו בתה, אבל היא בהחלט מקפידה להעביר לבתה את אהבתה הגדולה לאופנה ואת החשיבות בהתנהלות אופנתית נכונה, כלומר, הצמדות לטרנדים רק במידה שאינם מתנגשים עם מבנה הגוף, הגיל והטעם האישי. גם נורית רואה באופנה הזדמנות לחיבור וחיזוק הקשר אם-בת. נורית ובתה נוטות לבחור בסגנון לבוש דומה, הן מתחברות לאותם הטרנדים: צעיפים המונחים ברישול אופנתי, שילוב מוטיב "טום בוי" באאוטפיט נשי, שתיהן נמשכות לאותם צבעים ובהחלט נראה שהבת מושפעת לחיוב מהתפיסות האופנתיות של האם.
מעצבות בסטייל
האם מדובר בטרנד מתפתח או סתם בנישה אופנתית שולית? שאלנו מעצבות. "יש לכך קהל הולך וגדל, העיצוב לאמהות ובנות לא נולד ממקום רווחי אלא כהיענות לקהל מסוים", מספרת הדס הול, מעצבת מותג "מותק".
הדס מקפידה לא לייצר בגדים זהים לחלוטין לנשים וילדות (ברמת הגזרה), אלא נוהגת להשתמש בבדים זהים (הן בסוג הבד והן בהדפסים). אותו הבד יכול לשמש, למשל, לעיצוב שמלה לילדה וחולצה לאמא וכך הן לובשות בגד דומה אך תואם לגיל ולמבנה של כל אחת מהן. עוד מוסיפה הדס, כי בעיניה זה בעיקר משחק משמח של אמא ובת. מעבר לבגדים עצמם, היא מייצרת גם אקססוריז, בעיקר השלמות של כובעים וצעיפים בגדלים שונים אך במראה זהה.
אורית רויזמן, מעצבת המותג ORIT OZ מספרת גם היא שנתקלה בבקשות לבגדים תואמים אם-בת. "בחו"ל מדובר על תופעה רווחת במיוחד, בעוד בארץ היא טרנד מתפתח", היא אומרת. אורית מדגישה שהיא מקפידה על מספר כללים – הנוחות היא ערך עליון, עיצובים שמאפשרים גם יציאה למסיבה וגם הליכה לגן, אין אצלה כפתורים, כיסים ורוכסנים. באופן טבעי, לא כל שמלה לילדה מתאימה גם לנשים, ועל כן אורית מעודדת שילוב של אלמנטים משותפים בבגדים של אמהות ובנות. היא משתמשת באותם הבדים אך לא באותן גזרות לדוגמה: שמלה עם הדפס ינשופים לבת ושמלה אפורה עם חגורת ינשופים לאם, או שמלה מסתובבת לילדה וטוניקה מאותו הבד לאמא (אורית מספרת שמדי פעם אמהות מבקשות שמלות מסתובבות גם עבורן, בינינו- זה הרי כיף אדיר ללבוש שמלה נוחה ועם נוכחות). המטרה היא לשמור את אופנת הילדות תואמת גיל, את אופנת האם מעודכנת ותואמת גיל ומבנה גוף, ויחד עם זאת ליצור חיבור ושיתוף בין האמא והבת .