מה מצב העובר?
משקל העובר כ-1.500 קילוגרם ואורכו כ-40 ס"מ. קצב גדילתו מתון יותר, אך מוחו וריאותיו מתפתחים בקצב מואץ. הוא כבר ממצמץ, אוחז, מטיל שתן למי השפיר, מביט לעבר גירויי אור מחוץ לרחם, מקשיב לרעשים ומתאמן על נשימותיו.
מה קורה אצל האמא?
לתינוק שלך כבר די צפוף שם בבטן ואת מרגישה אותו היטב. הבעיטות החזקות שלו עשויות להפתיע אותך בעבודה, בקניות אפילו בלילה כשאת ישנה, או לפחות מנסה לישון. עדיין לא פיתחת רגש כלפי העובר? אל דאגה, יש נשים המפתחות רגש כזה רק בזמן הלידה או אחריה.
בדיקות והנחיות מומלצות
- הערכת משקל העובר: בין שבוע 30 לשבוע 34, תופני לבדיקת אולטרסאונד. במהלך הבדיקה ייבחנו קוטר הראש של העובר, היקף הבטן ואורך עצם הירך שלו. בהתאם לנוסחה מיוחדת, יוערך משקלו של העובר (תיתכן סטייה של עד 15%). להערכת המשקל חשיבות במעקב אחר התפתחות העובר ובאיתור עוברים גדולים או קטנים יחסית. במקרים אלו, יחליט הרופא על המשך המעקב. בהערכת המשקל ייבדק גם מנח העובר. במידה והעובר במנח עכוז, יש לקבוע בדיקה נוספת.
- מעתה ועד סוף ההריון, מומלץ להגיע לביקורת אצל רופא הנשים אחת לשבועיים. הרופא יבדוק את מצב העובר ויעקוב אחר התפתחותו, ובמקביל יעקוב אחר מצבך הגופני. סביר להניח שתופני לבדיקת שתן ולבדיקת דם שבה יימדדו רמת ההמוגלובין והברזל שלך.
- יכול להיות שתחושי התכווצויות של הרחם. אלה נקראים צירי ברקסטון היקס, ויש להבחין בינם לבין צירי לידה.