כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

שבוע 19 להריון

מה מצב העובר?

ניצני שיניו הקבועות של העובר מתחילים להיווצר. על עורו העדין נוצרת שכבת ה"ורניקס" (VERNIX), המגינה עליו בזמן שהותו בסביבה מימית. שמיעתו ממשיכה להתפתח. אפשר לדבר אליו או להשמיע לו מוזיקה.

מה קורה אצל האמא?

העור שלך עובר שינויים: כתמי פיגמנטציה עשויים להופיע על פנייך, הקו המופיע לאורך בטנך עשוי להתכהות וגם הפטמות שלך עשויות לאבד את צבען הוורדרד לטובת צבע כהה יותר. יש נשים הסובלות מסימני מתיחה באזור הבטן. אין לכך תרופה מדעית, אך קרם גוף או שמנים טבעיים עשויים להקל על התחושה.

בדיקות והנחיות מומלצות

  • חלבון עוברי (סקר ביוכימי): מטרת הבדיקה היא איתור מומים בעמוד השדרה והערכת הסיכון של העובר לחלות בתסמונת דאון. בדיקה זו אינה מומלצת במקרה של הריון מרובה עוברים מכיוון שלא מתקבלת תשובה לגבי כל עובר, אלא תוצאה כללית.
  • מי שפיר: הבדיקה, אשר מטרתה לאתר מומים ו/או מחלות גנטיות אצל העובר, מבוצעת בין שבוע 16 לשבוע 20 בדרך כלל. במהלך הבדיקה מוחדרת מחט אל תוך שק מי השפיר, ושואבת כמות זעירה של מי שפיר. בתוך מי השפיר נמצאים תאים עובריים, הנבחנים לאחר שאיבתם. הבדיקה נחשבת למהימנה מאוד באיתור מחלות הקשורות למבנה כרומוזומלי. תוצאות הבדיקה מתקבלות כשבועיים לאחר ביצועה.
  • סקירת מערכות מאוחרת: הסקירה מבוצעת בין שבוע 19 לשבוע 25. מטרת בדיקה זו המבוצעת באמצעות מכשיר האולטרסאונד, היא לבחון את שלמותם של איברי העובר ומערכות גופו. הבדיקה אינה מאבחנת מומים כרומוזומליים או גנטיים ואינה מגלה את כל המומים הניתנים לאיתור בבדיקות פולשניות יותר.

טיפ: נצלי את השלב הקל של ההריון והקפידי על פעילות פיזית מתונה ומהנה. אתם יכולים ללכת יחד להליכות, כך תיהנו מזמן איכות זוגי שבקרוב עלול לסבול מחסר. קראי עוד על כושר בהריון.