הצטרפו למועדון בייבילנד

מתכון: תותים מסקרפונה

מתכון קל, טעים ומפנק שאפשר להגיש בכל ארוחה. החיים שלנו תותים
תותים מסקרפונה
קינוח תותים מסקרפונה ברשת BBB. צילום: גליה אבירם

מצרכים עבור מנה אחת:

  • 1 יח' מרנג
  • 2 כפות רוטב תותים
  • 3 כפות קרם מסקרפונה
  • 4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.

אופן הכנה:

בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות. מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים. שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה. מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות.  בתיאבון!!!!

להכנת המרנג:

מצרכים:

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • כפית חומץ לבן נייטרלי
  • כוס סוכר

אופן הכנה:

בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר. מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד. בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר של 5 ס"מ או שמניחים בעזרת כפית. אופים כ3 שעות ב-110 מעלות. לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.

להכנת רוטב תות:

500 גרם תותים – לשטוף ולהוריד להם את העלים הירוקים. לחתוך כל תות לחצי. לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מ"ל (כוס) מים. לבשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה.

להכנת קרם המסקרפונה:

מצרכים:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם סוכר
  • קורט מלח

אופן הכנה:

1.      להקציף שמנת מתוקה.

2.      בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.

3.      בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.

*המתכון באדיבות רשת ההמבורגרים BBB

 

Banner Newsletter