מכירים את ההיא שיצאה מחדר הלידה עם הסקיני ג'ינס מלפני ההריון? כנראה שמדובר בהרבה אגדות אורבניות וגל גדות אחת. הגיעה הזמן לחשוף את האמת: רובנו יוצאות מבית החולים עם סלקל מלא, חזה גדוש ובטן של חודש חמישי. אז אמנם נחמד שהכרס הו אילה בטובה לחזור ארבעה חודשים אחורה, אבל מתי הגוף שלנו ייראה שוב כמו שהכרנו אותו לפני ההריון?
בפועל לכל אישה יש קצב משלה, וכל גוף מגיב אחרת למתקפת ההורמונים המשולבת של ההריון-לידה-אחרי לידה. "אחרי לידה זה לא הזמן לחשוב על קלוריות", מדגישה נטע אמירי, דיאטנית ומאמנת כושר. "הגוף זקוק לחודשים הראשונים כדי להתאושש, וזה יכול לקחת זמן".
במקום להתרכז בירידה במשקל, מציעה אמירי למקד את תשומת הלב לתזונה נכונה שתעזור לגוף לחזור לעצמו אחרי השינויים הרבים שעבר. איך עושים זאת? לפניכן שבע עצות:
-
להכין מראש אוכל קפוא
אחרי הלידה תהיי עייפה ועמוסה מדי בטיפול בילד, וקרוב לוודאי שלא יהיה לך כוח לבשל. כדאי עוד לפני הלידה לבשל כמויות גדולות יותר של אוכל ולהקפיא, כדי שבשעת הצורך תוכלי פשוט לשלוף מהפריזר ולחמם לך ארוחה מזינה ובריאה. בנוסף, מומלץ למלא את הפריזר בירקות קפואים מהסופר. הירקות הקפואים שומרים על ערכם התזונתי, ובמקרה הצורך אפשר פשוט לחמם אותם במיקרו או בסיר במשך כמה דקות.
-
לבקש אוכל מבני המשפחה
מיד לאחר הלידה כולם מציעים לך עזרה. נצלי את ההזדמנות ובקשי שבמקום שיחליפו חיתול לקטנצ'יק, ידאגו לך לאספקה של אוכל ביתי מבושל, טעים ובריא.
-
לדאוג לחטיפים בריאים
לא תמיד יהיה לך כוח אפילו לחמם אוכל במיקרוגל, או שסתם בא לך נשנוש קטן ולא ארוחה גדולה. בדיוק לרגעים האלה דאגי שתהיה לך אספקה שוטפת של אגוזים, שקדים, תמרים, פירות או קרקרים.
-
שתי הרבה מים
"מחסור בנוזלים יכול להחמיר את העייפות וחוסר הריכוז הטבעיים אחרי לידה", אומרת אמירי. שתיית כמות מספקת של מים חשובה עוד יותר עבור נשים מניקות. קודם כל, צריך להיות מודעת לחשיבות השתייה. מומלץ להחזיק בקבוק מים באופן קבוע בתיק ובאזורים שונים בבית בהם את נמצאת עם התינוק. אפשר להסתובב עם בקבוק ליטר וחצי, ולדעת שאת חייבת לסיים לפחות בקבוק אחד ביום. אפשרות אחרת היא להצמיד את השתייה לפעולות, למשל לשתות שתי כוסות מים בכל ארוחה.
-
סדרי את המקרר
הכוונה היא לא לעשות ניקיון יסודי במקרר דווקא עכשיו, אלא לשים לב לדרך בה אתם מאחסנים דברים במטבח. אחרי הלידה, ייתכן שתקבלי כל מיני שוקולדים ועוגות בשביל הפינוק. שמרי עליהם, אבל הניחי אותם בחלקים הפנימיים יותר של המקרר או הארון. במקומם, הניחי את המזונות הבריאים במקום בולט לעין. כשאת עייפה, קרוב לוודאי שתיקחי לאכול את הדבר הראשון שאת רואה. אם כשתפתחי את המקרר, תראי קודם את הירקות והיוגורט, יש יותר סיכוי שתאכלי מהם מאשר את העוגה שבמדף העליון. אפשר גם להניח קערת פירות בסלון, כך שבכל פעם שתהיי רעבה, תוכלי להושיט יד ולקחת.
-
להזמין חכם בבתי קפה
אמהות טריות בחופשת לידה אוהבות להתפנק ולשבת בבית קפה, בזמן שהן מטיילות עם התינוק. אמירי ממליצה לחפש בתפריט את המנות הפחות תעשייתיות, והבריאות יותר. במידה ואת יושבת עם חברה, אפשר לחלוק מנה אחת מכיוון שממילא המנות בבתי הקפה גדולות יותר מאשר בבית.
-
אל תתביישי לבקש עזרה
תזונה נכונה לבד אינה מספיקה. עלייך לתת כבוד לגופך, לדאוג לו לשעות שינה, למקלחת טובה וגם לא לשכוח להקדיש זמן לישיבה בשירותים, המהווה את סיום תהליך העיכול. את יכולה לבקש מבן זוגך, מאמא או מחמות שיטפלו בתינוק בזמן שאת מטפלת קצת בעצמך. זה חשוב לא פחות.
נטע אמירי היא דיאטנית ומאמנת כושר