החלטת לשאוב חלב ואת רוצה לחפש משאבה. כדי לדעת איזו משאבה תתאים לך, קודם כל עלייך לשאול את עצמך את השאלות הבאות:
- תדירות השימוש במשאבת הנקה – באיזו תדירות תצטרכי לשאוב. אם מדובר בשאיבה אחת לכמה זמן, תוכלי להסתפק במשאבה ידנית או במשאבה שאולה. תוכלי לאסוף כזו ביד שרה או בעזר מציון, ולהחזיר בתום תקופת השימוש. במידה ותרצי לשאוב לעתים קרובות ועל בסיס יומי, שווה להשקיע במשאבה חשמלית טובה. המשאבות השכורות בדרך כלל גדולות ומסורבלות.
- מיקום השימוש במשאבה – האם תוכלי לשאוב בנוחות בבית או בחוץ? אם את מתכננת לשאוב בעיקר בבית, תוכלי להסתדר עם משאבה גדולה, כמו השכורות או המושאלות. אם את מתכננת לשאוב בעיקר בחוץ או בעבודה, כדאי לך לקנות משאבה ידנית קטנה.
- זמן השימוש במשאבה – כמה זמן תוכלי להקדיש לכל שאיבה? במידה ואת זקוקה לכמויות גדולות של חלב, על מנת לקצר את התהליך תצטרכי משאבה חשמלית טובה וחזקה.
בשוק קיימים סוגים רבים של משאבות חלב, אך כדאי ורצוי להתאים את המשאבה לצרכייך, כיוון ששאיבה יומיומית שמטרתה להחליף הנקה שונה משאיבה פעם או פעמיים ביום או שאיבה מזדמנת פעם בכמה שבועות.
כיום יש בשוק משאבות ידניות וחשמליות, חד-צדדיות או דו-צדדיות, השואבות משני הצדדים בו-זמנית. יש משאבות לקנייה, להשכרה וגם להשאלה דרך עמותות כמו עזר מציון או יד שרה. ישנן משאבות גדולות ומסורבלות, ומשאבות קטנות וקמפקטיות. רוב המשאבות נדרשות לניקוי פנימי על ידי היצרן או היבואן, לכן גם כשאת שוכרת או שואלת משאבה, את יכולה להיות שקטה ובטוחה שהיא נקייה.
השימוש במשאבה לא אמור להכאיב. כשהשאיבה יעילה, השד נעשה רך ולא נוצרת רגישות במקום. אם נוצר גודש, יכול להית שיש בעיה במשאבה או בטכניקת השאיבה. המשאבה פועלת בטכניקה של שאיבה ושחרור, כמו היניקה, ויש בהן מנגנון שמונע היווצרות של לחץ חזק מדי.
היכן ניתן לקנות משאבת חלב
משאבת חלב תוכלי לקנות בחנויות לציוד לתינוקות או בחנויות אינטרנטיות. אל תשכחי לעשות סקר שוק ולקבל המלצות מחברות או מיועצת הנקה.
היכן ניתן לשכור משאבת חלב
שכירת משאבות מתבצעת דרך יועצות הנקה, מרכזי אם וילד, וחנויות שמוכרות וגם משכירות.
היכן ניתן לשאול משאבת חלב
עמותות כמו עזר מציון ויד שרה ישמחו להשאיל לך משאבה חשמלית טובה ומקצועית תמורת שיק פיקדון שיוחזר עם החזרת המשאבה לעמותה, פלוס תשלום שלא מוחזר על ערכת הציוד האישית שמגיעה עם המשאבה (בקבוקי שאיבה, פטמות שאיבה ועוד). לעמותת יד שרה יש כ-100 סניפים ברחבי הארץ, לכן לא תתקשי למצוא סניף הקרוב אלייך. רצוי לפנות אל הסניף מראש, על מנת לקבל את המשאבה בזמן, כי לפעמים צריך להיכנס לרשימת המתנה.
משאבה ידנית
משאבה ידנית מתאימה לנשים ששואבות מעט ומשלבות עם תמ"ל, או ששואבות בתדירות לא גבוהה (גם פעם-פעמיים ביום לא נחשבת תדירות גבוהה). משאבה כזו תתאים גם לנשים שסולדות מהשאיבה המכאנית של המשאבות החשמליות, ולנשים שתפוקת החלב שלהן גבוהה, ולכן פחות צריכות את ה"עזרה" החשמלית.
המשאבות הידניות זולות יותר משמעותית מהמשאבות החשמליות, ובדרך כלל גם קטנות יותר, כך שהן נוחות לנשיאה ושימוש מחוץ לבית. משאבה ידנית לא עושה רעש של יניקה, שאופייני כל כך למשאבות החשמליות.
משאבה חשמלית
המשאבות החשמליות, כאמור, חזקות יותר מהמשאבות הידניות, וגם גדולות יותר. המשאבות השכורות או המושאלות בדרך כלל גדולות ומסורבלות יותר מהמשאבות היקרות. בין המשאבות המושכרות/מושאלות ישנם דגמים של חברת מדלה – לקטינה או סימפוני. שניהם דגמים פופולאריים שנמצאים בדרך כלל גם במחלקת היולדות בבתי החולים. מדובר במשאבות מאסיביות וחזקות, שמתאימות לנשים אחרי לידה שעדיין לא מיומנות בפעולת ההנקה והשאיבה.
ישנן כמובן גם משאבות קטנות יותר (ויקרות יותר), ביניהן משאבות דו-צדדיות השואבות משני הצדדים בו-זמנית ומקצרות את זמן השאיבה. מתאים מאוד לאמהות לתאומים שצריכות לשאוב כמויות גדולות של חלב בכמה שפחות זמן.