מתכון: עוף בתנור עם פלפלים צבעוניים

מתכון למנה צבעונית ומעולה: עוף בתנור עם פלפלים, בצל ופפריקה
עוף בתנור
מתכון לעוף בתנור. צילום: גל בן זאב

מרכיבים (6-5 מנות):

  • 6 כרעיים
  • 6 גמבות אדומות וצהובות חתוכות לקוביות
  • 6 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 כפות פפריקה מתוקה + 1 כף למריחת העוף
  • 4 כפות כמון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוס מים רתוחים (שיגיע לגובה העוף)
עוף ופלפלים
מתכון עוף בפלפלים ובצל. צילום: גל בן זאב

אופן ההכנה:

  1.       לסדר בתבנית בצל חתוך וגמבות שעורבבו בכמון ובפפריקה
  2.      להניח מעליהם את הכרעיים
  3.      למרוח היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית פפריקה וכמון
  4.      לצקת מים רותחים בגובה הכרעיים
  5.      לחמם תנור ל-190 מעלות בערך 40 דקות
  6.     לאחר שהמים נספגים, הרוטב סמיך והעוף מקבל השחמה – יש לכסות את הסיר להנמיך את החום ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.

העוף של רחליטה, המתכון באדיבות רשת "סולתם"