הצטרפו למועדון בייבילנד

מתכון לקבבוני דלעת טבעוניים

מתכון קל וטעים לקבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון. יאמי!
קבבונים
מתכון קבבוני דלעת טבעוניים. צילום: יח"צ חוות דרך התבלינים

מחפשים תחליף טבעוני לקונספט הקבבונים הגלילי והמוכר? "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף עם היועצת הקולינרית מיקה פודארט – "מיקה תוספת של טעם בחיים", מציגים: מתכון מזין לקבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון.

מצרכים:

  • 750 גר' דלעת מגורדת גס
  • חבילת טופו קטנה מגורדת גס
  • חצי חבילת עלי מנגולד קצוץ
  • חצי צרור שמיר קצוץ
  • חצי כוס גפרורי שקדים מולבנים
  • 5 שיני שום מגורד
  • כף סוכר חום
  • קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים
  • מלח, פלפל לבן
  • 6 כפות קמח חומוס
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  •  קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).
  •  מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם) ומאדים על אש גבוהה. כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.
  •  מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מידי.
  •  מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
  •  מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה אותן משחילים על מקל קינמון (לא עד הסוף).
  •  מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.

מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.

שיהיה בתאבון!