הצטרפו למועדון בייבילנד

אזני המן במילוי גנאש וכדור קרנץ'

מתכון קל ומעולה לאזני המן במילוי נוסטלגי. יאמי!
אזני המן
אזני המן במילוי וופל מן מצופה שוקולד. צילומים: איתן וקסמן

חומרי גלם לבצק:

  • 6 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם מרגרינה
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים
  • 1 כפות תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר

חומרי גלם לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרי גלם לכדור קרנץ:

  • 150 גרם וופלים של "מן" בטעם שוקולד טחונים לפרורים
  • 200 גרם קרם נוגט
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 2 כפות אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה:

  • במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט
  • מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.
  • מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את קצוות לצורת משולש,
  • מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ-20 דק' או עד הזהבה עדינה

ליצירת הכדורים:

  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים לשעה וחצי,
  • מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.
  • בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל מניחים את כדור הקרנץ' עם וופלים "מן".

באדיבות השפית מורן פינטו