ממתקים של הטבע: מתכון לגלידה טבעית

בקיץ אין כמו גלידה לקינוח הארוחה או סתם כנשנוש מתוק ומרענן, אבל לא חבל על הקלוריות? קבלו מתכון קליל וטעים
פינוק מרענן ודל בקלוריות (צילום: שאטרסטוק)

בא לכם משהו מתוק? במקום לחפש ממתק, תמיד העדיפו פרי. הפרי טבעי ואינו מכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים, המצויים בממתקים השונים. בנוסף, הפירות מכיל אחוז גבוה של מים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. במקום צנצנות של עוגיות או קורנפלקס ממותק במטבח או בפינת האוכל, רצוי להניח קערות של פירות ממגוון צבעים.

ואם מתחשק לכם גלידה, פשוט הכינו גלידת יוגורט עשירה בפירות טבעיים. היא קלה להכנה ומכילה רק 140 קלוריות. זהו ללא ספק הקינוח המנצח של הקיץ.

מתכון: גלידת יוגורט טבעית

רכיבים:

2 כוסות פרי טבעי קפוא שהקפאתם מראש (תותים, בננות חתוכות, חתיכות מלון או מנגו).

גביע יוגורט 1.5% שומן במתיקות מעודנת.

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את הפרי הקפוא במעבד מזון לקבלת סורבה עדין.
  2. הוסיפו את היוגורט עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. העבירו לכוסות הגשה והגישו מיד.

 

ליטל פיינגרץ היא דיאטנית קלינית בסטודיו C

שינוי גודל גופנים