כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

10 טיפים למעבר מאוכל מרוסק למזון מוצק

למה לא כדאי לנקות את הילד במגבונים בזמן האוכל, איך אפשר להימנע מזריקת צלחות באוויר ומתי ניתן להפסיק לטחון את האוכל? 10 עצות שוות
אבן דרך חשובה בהתפתחות (צילום: פוטוליה)

המעבר של הבייבי שלכם למזון מוצק מהווה נקודת ציון חשובה בהתפתחות. המטרה במעבר לתזונת מוצקים היא לא רק שיאכל כמה שיותר, אלא גם לאפשר לו להתנסות בחוויות חדשות ולרכוש הרגלים. מבחינתכם, מדובר במשימה קשה ומלאת התלבטויות. מניסיוני, עם הזמן זה נעשה קל יותר וההשקעה משתלמת.

אלו הטיפים שיעזרו לכם לעשות השינוי בקלות:

  1. הדבר הראשון שחשוב לזכור, הוא סבלנות, סבלנות ועוד קצת סבלנות. תינוקות חווים דברים חדשים דרך כל החושים שלהם: טעם, ריח, מישוש וכדומה ולכן במעבר למזון מוצק אתם צריכים להיות מוכנים להרבה בלגן.
  2. לפני שמתחילים לתת לתינוק לאכול מוצקים חשוב להתחיל באוכל אצבעות- אוכל שניתן לאכול בידיים. בהתחלה כחטיף ולא כארוחה עיקרית. עדיף לתת מזון שמתמוסס ברוק, כמו קרקרים, חטיפים מיוחדים לתינוקות, פסטה וכדורי אורז. לאחר מכן ניתן לעבור לירקות ופירות חתוכים למקלות.
  3. אל תפחדו, גם אם לתינוק אין עדיין ולו שן אחת – הלסתות שלו מספיק חזקות ללעוס.
  4. סינר הוא מצרך חובה מהרגע הראשון שמתחילים להאכיל בכפית. ילדים מתלכלכים בזמן האוכל. הם מתנסים ולומדים את המרקמים והטעמים באמצעות מעיכת האוכל בידיים ומריחתו סביבם . סינר יכול לעזור למזער את הלכלוך.
  5. חשוב לא לנקות את הילד, במיוחד במגבונים, בזמן ההאכלה. לכלוך מסביב לפה עוזר לילד לפתח רפלקס של ליקוק. טעם הסבון של המגבונים עלול להקשר אצל הילד לטעם האוכל. כמו כן, חשוב לא להביע גועל או כעס בזמן האוכל על מנת שהילד לא יקשר אכילה למשהו שלילי או אסור.
  6. היעזרו בפטנטים כמו "מצמיד הקסם"  שתפקידו לשמור על הצלחת או הקערית במקומה. את מצמיד הקסם העשוי סיליקון רך וצבעוני, ניתן להצמיד לכל משטח אופקי שטוח כמו המגש בכיסא האוכל או על שולחן האוכל עצמו, ועליו להצמיד כלי אוכל מכל חומר וסוג: קרמיקה ,פלסטיק וזכוכית. הפעוט לא יוכל להזיז את הכלי להפילו לרצפה או להפוך את הצלחת לצלחת מעופפת. פתרון פשוט שיחסוך את הלכלוך שאחר כך.
  7. חשוב לבחור צלחות וכפיות שיהיו נוחות לאחיזה של ההורה ושל התינוק, ושגודלן וצורתן תהיינה מותאמות לשלב ההתפתחות שלו.
  8. לאחר  שהתינוק יודע לאכול וללעוס אוכל אצבעות, ניתן בהדרגה להמיר את הארוחות העיקריות למזון בחתיכות. בהתחלה לטחון את המזון למרקם גס יותר ויותר עד שממש עוברים לחתיכות. חשוב לזכור כי כל תינוק הוא שונה, יש כאלה שמהתחלה לא יאהבו מזון טחון למחית, אלא אוכל חתוך לחתיכות קטנות ויש כאלה שיסרבו לאכול משהו גס יותר ממחית נוזלית עד לשלב מאוד מתקדם. רוב התינוקות ילעסו בשמחה עם צמיחת השיניים הטוחנות.
  9. בשלב המעבר למוצקים, כמו בשלב הטעימות, חשוב לשלול אלרגיות ולהציג מזונות חדשים בשעות הבוקר ובנפרד ממאכלים אחרים.
  10. בכל שלב חשוב לזרום עם הילד, עם ההעדפות והקצב הייחודיים שלו, והכי חשוב – ליהנות מהמסע המשותף שלכם.

 

>>>חייבים לטחון? קראו כאן על השיטה החדשה בהאכלת תינוקות<<<

חני טרנר היא מנכ"לית חברת "הנסיך הקטן", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי תינוקות איכותיים, ואם לארבעה ילדים.