הוא מתאים במיוחד לימי החורף, עשיר בערכים תזונתיים, והתבשיל הראשון שהתינוקות אוכלים בשלב הטעימות. קבלו את המתכונים הזוכים והטיפים המוצלחים ביותר, כפי שנכתבו על ידי הגולשים שלנו:
מרק עדשים כתומות ובטטה של נטלי ארטן לוי
מצרכים:
500 גר' עדשים כתומות
2 גזרים
בצל
בטטה
שמן זית
כוסברה
סלרי
כרישה
כמון, מלח, פלפל, אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
משרים במים את העדשים ושוטפים אותם. מרסקים את הגזר, חותכים את הבטטה לקוביות ואת הכרישה לטבעות. קוצצים את הכוסברה ואת הסלרי. מטגנים במעט שמן זית את הבצל, מוסיפים את הכרישה, את הגזר ואת קוביות הבטטה. מוסיפים את הסלרי, הכוסברה, והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את העדשים. מוסיפים כ-4 כוסות מים ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד כשעה על אש נמוכה. טוחנים ובתיאבון.
מרק קטניות וירקות של הני מנצר
"מרק טעים, סמיך ומשביע. הטיפ שלי הוא בישול ארוך של המרק על אש קטנה עד שהקטניות ממש נימוחות מעצמן".
המצרכים:
1 כוס שעועית יבשה שהושרתה לילה שלם
1 כוס אפונה יבשה שהושרתה לילה שלם
2 כפות שמן
2 בצלים
4 גזרים
3 קישואים
1 דלורית
עלי סלרי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל ועלי הסלרי, כשמתרכך מוסיפים את האפונה והשעועית ואת הירקות. מכסים במים ומתבלים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שלוש שעות.
כשהמרק מוכן והקטניות רכות לחלוטין, טוחנים עם בלנדר יד למרקם גס.
מרק עוף וירקות של אורה טלקר
"הטיפ שלי הוא כמה שיותר ירקות, כך המרק יהיה יותר טעים. יש לי תינוקי בן 4 חודשי שבדיוק התחיל טעימות".
המצרכים:
חומוס
קישואים
בטטה
תפוחי אדמה
גזר
כרוב
כרובית
דלעת
שום
סלרי
בצל
חלקי עוף – לפי טעמכם
מלח, פלפל שחור, כורכום, אבקת מרק עוף, חוואייג'
אופן ההכנה:
מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את כל הירקות ולערבב כעשרים דקות. בסיר בנפרד מרתיחים מים עם חלקי עוף. אחרי שהמים עם העוף רותחים מכניסים את העוף לסיר עם הירקות, מסננים את המים ומוסיפים לסיר. מתבלים בכל התבלינים לפי הטעם, ומבשלים עד שהמרק מוכן.
מרק אורז של יאיר שוקי ברק
"מרק טעים מאוד וגם בריא".
מצרכים:
תפוחי אדמה
גזר
בטטה
דלעת
ירקות נוספים לפי הטעם
3 כפות אורז
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מקלפים תפוחי האדמה, הגזר, הבטטה, והדלעת וקוצצים לקוביות קטנות כמו לסלט. ניתן להוסיף ירקות לפח טעמכם האישי. בסיר מטגנים קלות את כל הירקות בשמן זית. מוסיפים חצי ליטר מים ומרתיחים. מוסיפים את האורז ומתבלים. מבשלים עוד 20 דקות. והתבשיל מוכן.
טיפ:
לפני האכילה מוסיפים כפית שמן זית למנה שהתינוק צפוי לאכול. הוספת השמן לאחר הבישול תשמר את ערכיו ותמנע את חמצונו.
מרק אפונה של טניה גולן
המצרכים:
2 בצלים קצוצים
בטטה בינונים חתוכה לקוביות
גבעול סלרי קצוץ, כולל העלים
חצי שקית אפונה קפואה
מלח, פלפל, אבקת שום ואגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את הבטטה, את הסלרי ואת האפונה. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים לפי הטעם ומבשלים. כאשר הירקות מתרככים מעבירים אותם למעבד המזון ומוסיפים בכל פעם כף מהמים עד שמגיעים למרקם נעים, לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי.
טיפ:
מכינים קרוטונים ביתיים: חותכים לקוביות 4 פרוסות לחם שיפון, מרססים בשמן זית, קצת מלח, אבקת שום וזעתר. מכניסים לתנור ל-7 דקות ואוכלים בתיאבון.
עוד טיפים שאהבנו
אורטל בן יוסף: "להוסיף למרק כף סילאן מ 100% תמרים ללא סוכרים. זה נותן לו טעם מתקתק וטעים והילדים מאוד אוהבים את זה".
סתיו צרפתי: "אני מוסיפה לבישול הירקות גם שיני שום ועלי כוסברה. הטעם גן עדן".
יהודית ומנדי בקרמן: " סבתא טובה מכינה את המרק הכי מוצלח וטעים עם כל סוגי הירקות שיש, ומוסיפה טחינה גולמית שמלאה בסידן לבריאות הילד. הוא גדל 'גבר' אמיתי. אין צורך להרגיל למתוק ומתובל בגיל זה. מה שבריא – טעים!"
רבקה דאנקר: "הטיפ למרק בריא וטעים שגם הקטנטנים יאהבו, זה לתת להם לעזור בחיתוך ובבחירת הירקות. להכניס לסיר להוסיף מים עד לכיסוי לתת רתיחה ולהוסיף תבלינים: כורכום, פלפל שחור, מעט גארם מאסלה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים), אבקת מרק לפי הטעם. מי שאוהב יכול למעוך הכל בבלנדר להגיש חמים".
אפרת אלישע: "טיפ לחודשי החורף – להוסיף חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי למרק כתום המכיל בצל, דלעת, בטטה, גזר, תפו"א מלח וקורט אגוז מוסקט. לבשל ולטחון".