אוזני המן סופר-מהירות (משני מצרכים בלבד)
כמות: 35 אזני המן קטנות
מצרכים:
- 900 גרם בצק פריך מתוק מרודד למאפים מתוקים
- ממרח שוקולד
אופן הכנה:
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים את הבצק בעדינות על משטח עבודה. בעזרת כוס קטנה קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ.
- במרכז כל עיגול מניחים כמות של כחצי כפית ממרח שוקולד. מקפלים לאוזני המן ומהדקים את הקצוות היטב.
- מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור במשך 13-15 דקות עד להזהבה. מוצאים ומצננים לגמרי (אוזני המן נעשות פריכות לאחר צינון מוחלט).
*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
*לאחר שמסיימים לקרוץ עיגולים יש ללוש את עודפי הבצק ולרדד בעזרת מערוך ואז שוב לקרוץ עיגולים עד גמר הבצק.
*טיפ: הבצק מגיע קפוא. מומלץ להפשיר אותו לפחות 8 שעות במקרר או לילה לפני ולהוציא אותו מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
אוזני המן טבעוניות
כמות: 45-50 אזני המן קטנות
לבצק:
- 100 גרם קרם קוקוס
- 50 מ"ל שמן
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 40 גרם סוכר
- 200 גרם קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם שמן קוקוס
- 40-50 גרם ערמונים קצוצים
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצר בצק מעט דביק.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-15-20 דקות.
3. מלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
4. מוסיפים פנימה שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שאחיד.
5. מערבבים פנימה את הערמונים הקצוצים לתערובת אחידה.
6. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.
7. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
8. מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן.
9. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.
10. מחממים תנור ל-170 מעלות.
11. אופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה.
12. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
* כמובן שאפשר למלא את אוזני ההמן בכל מלית אחרת שאוהבים: ממרח תמרים, ממרח חלבה, פרג, אגוזים, ממרח שוקולד וכדומה.
אוזני המן ללא גלוטן
כמות: 12-15 יחידות
מצרכים:
- 1 כוס קמח קונדיטור (או קמח אחר ללא גלוטן)
- 1/2 כוס קורנפלור
- כפית וחצי שטוחות אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה טרופה
- 8 כפות שמן
למילוי: ממרח אהוב ללא גלוטן
אופן הכנה:
- מערבבים היטב בקערה את הקמח קונדיטור, הקורנפלור ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, הביצה והשמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מפזרים מעט קמח קונדיטור על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק. במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כ-30 דקות רק אז לרדד.
- קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים את השוליים.
- מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).
*קל ופשוט: מתכון לאזני המן מטריפות במילוי שוקולד או פרג
אוזני המן במלית לוטוס
מצרכים:
לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם קמח
- 15 גרם ממרח לוטוס
- 1 חלמון
למלית:
- 200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
- 5 עוגיות לוטוס טחונות דק
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.
4. מרכיבים את אוזני המן: מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא קשה מדי, מחממים אותו במשך מספר שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).
5. מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסון משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.
8. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.
אוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד
כמות: 40 יחידות
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
- 275 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 3 גרם אבקת אפייה
למלית פטיסייר וניל ופצפוצי שוקולד:
- 4 כוסות חלב
- 1/2 מקל וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 4 כפות קורנפלור
- 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד קצוץ
- 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
1. בקערה עמוקה טורפים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד. אין צורך להקציף.
2. מעבירים את החלב ומקל הווניל לסיר ומביאים לרתיחה.
3. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה.
4. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה למרקם של פודינג.
5. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון.
6. מעבדים את החמאה במיקסר, מוסיפים את כל החומרים היבשים ולבסוף את הביצים. כשהתערובת הופכת אחידה יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים לפחות.
7. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ. חותכים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת חותכן או כוס.
8. לאחר שהמילוי התקרר מערבבים אותו עם פצפוצי שוקולד, ומעבירים לשק זילוף.
9. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 11. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
בתיאבון!