מרכיבים (6-5 מנות):
- 6 כרעיים
- 6 גמבות אדומות וצהובות חתוכות לקוביות
- 6 בצלים חתוכים לקוביות
- 3 כפות פפריקה מתוקה + 1 כף למריחת העוף
- 4 כפות כמון
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1.5 כוס מים רתוחים (שיגיע לגובה העוף)
אופן ההכנה:
- לסדר בתבנית בצל חתוך וגמבות שעורבבו בכמון ובפפריקה
- להניח מעליהם את הכרעיים
- למרוח היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית פפריקה וכמון
- לצקת מים רותחים בגובה הכרעיים
- לחמם תנור ל-190 מעלות בערך 40 דקות
- לאחר שהמים נספגים, הרוטב סמיך והעוף מקבל השחמה – יש לכסות את הסיר להנמיך את החום ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.
העוף של רחליטה, המתכון באדיבות רשת "סולתם"