אחרי שהכנתם רשימה של הדברים שאתם צריכים שיהיו בבית, זה הזמן לחשוב על הפריטים הגדולים שאתם זקוקים להם כדי לצאת עם התינוק החוצה.
* עגלה
בשוק קיים מגוון רחב של עגלות. עגלות עם "אמבטיה" מומלצות לשימוש בחודשים הראשונים, ואם העגלה שמוצאת חן בעיניכם אינה כוללת אמבטיה, בדקו אם ניתן להוסיף לה. עגלה עם אמבטיה יכולה לשמש גם כעריסה. קיימות עגלות משולבות עם סלקל, שחוסך את העברת התינוק מהעגלה למושב בטיחות נפרד כשאתם נוסעים ברכב.
מומלץ לקבוע תקציב ולעשות חקר שוק. כשאתם בודקים עגלות, שימו לב כי הן בטיחותיות ובעלות תו תקן, שניתן לכבס את הבד, שהן נוחות לקיפול, שאינן כבדות מדי ושהגלגלים תקינים ונוחים לתפעול. מומלץ להתייעץ עם הסביבה לפני הרכישה. תוכלו להתייעץ גם בקבוצות הורים בפייסבוק ולחפש עגלות יד שנייה באתרים השונים. מידע נוסף על רכישת עגלה לתינוק תוכלו למצוא כאן.
* סדין לעגלה
קיימים סדינים מיוחדים המולבשים על מזרן העגלה. יש לבחור בסדין 100% כותנה. אם אינכם מעוניינים לרכוש סדין מיוחד לעגלה, תוכלו להשתמש במקום גם בסדין לעריסה או בסדין למיטה, ואף בחיתול בד (טטרה). מומלץ להניח טטרה מקופל לשניים באזור הראש של התינוק, וכך במקרה של פליטות, תצטרכו להחליף רק את חיתול הבד ולא את כל הסדין.
* מזרן לעגלה
לא חובה, אבל יכול להוסיף לנוחות של התינוק במעבר מהאמבטיה לטיולון. המזרנים מיועדים בדרך כלל לטיולונים, ומטרתם לרפד את המושב במידה שהחלטתם להשתמש בטיולון כבר בימים הראשונים ולא בעגלה עם אמבטיה. קיימים מזרנים מעוצבים אשר גם משדרגים את מראה העגלה (כדאי במיוחד כשמדובר בעגלה יד שנייה או שכבר שימשה את אחד האחים).
* שמיכה לעגלה
שמיכה דקה מכותנה בקיץ ועבה בחורף. בחורף יש לבחור בשמיכה גדולה מספיק שתעטוף את התינוק ותגן עליו מפני רוח וקור.
* תיק החתלה לעגלה
החנויות מלאות במגוון תיקים, שמחיריהם יכולים להגיע גם ל-300-600 ₪ ואף יותר. קיימים תיקים שגם ניתן לשאת אותם על הגב, ליתר נוחות, וכן תיקים בעלי תוספות ואביזרים מיוחדים, כמו נרתיק לחיתולים, נרתיקים תרמיים, מתלים לתליית מוצצים ומפתחות ועוד.
חשוב לבחור בתיק שניתן לכבס ובעל תאים שיאפשרו למצוא את הציוד הנדרש בקלות ובמהירות. כמו כן חשוב לבדוק את נוחות החיבור של התיק לעגלה ולבחור בתיק קל שלא יכביד עליכם ועל העגלה. כדאי לדעת שקיימים גם תיקי עגלה בעלי תאים תרמיים לשמירה על טמפרטורת המזון.
* מה שמים בתיק ההחתלה? קראו כאן>>
* סלקל / כיסא בטיחות לתינוק
הסל-קל נועד לנסיעה עם תינוקות מהלידה ועד משקל של 9 ק"ג (בדגמים מסוימים עד 13 ק"ג), ובתנאי שקיים מרווח של לפחות 2.5 ס"מ בין ראש התינוק לקצה המשענת של הסלקל. מדובר בדרך כלל בטווח גיל של עד 10 חודשים, ולאחר מכן יש להעביר את התינוק לכיסא בטיחות.
כדי לחסוך בעלות הקנייה של סלקל וכיסא בטיחות נפרדים, תוכלו לרכוש כיסא בטיחות המותאם גם לתינוקות מגיל לידה. עם זאת, יש הורים שיעדיפו את הנוחות שבסל קל, שאותו ניתן לשלוף בקלות מהרכב ולחסוך העברה של התינוק מכיסא לכיסא, במיוחד כשהוא ישן, או להעביר את הסל קל בקלות מרכב לרכב.
חשוב לזכור שיש למקם את הכיסא או הסלקל במושב האחורי ונגד כיוון הנסיעה, לפחות עד גיל שנה. מומלץ למקם מראה מיוחדת על השמשה האחורית ומול הילד, כדי שתוכלו להיות ערניים למצבו של התינוק במהלך הנסיעה. עוד על בחירת סלקל וכיסא בטיחות לרכב בכתבה.
* מנשא
קיימים מנשאים קדמיים ואחוריים, מנשאי מעטפת מבד שנסגרים עם קשירה או מולבשים על גוף המטפל ללא קשירה ועוד. יש נשים המעדיפות מנשאי בד הנקראים גם "מנסארי". מדובר במנשא הנקשר על הגוף ומערסל את התינוק. מנשא זה מומלץ בחודשים הראשונים, ולאחר מכן רצוי לעבור למנשא קדמי או אחורי.
המנשא מאפשר לשאת את התינוק על גוף המטפל בקלות, ומומלץ להרגעת התינוק, לשימוש במקרים שבהם התניידות עם עגלה תהיה מסורבלת מדי, להרדמת התינוק בשעות היום אם הוא לא מצליח להירדם במיטה, לחיזוק הקשר ביניכם לבין התינוק ועוד. כדאי לדעת שהמנשא יכול גם להקל על כאבי הגזים של התינוק. בקניית המנשא יש לוודא שהבנתם איך ללבוש אותו ואיך למקם את התינוק.