כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

6 תופעות משונות של ההריון

פס חום לאורך הבטן, פופיק בולט, שיער זוהר ומלא יותר מאי פעם, גזים מביכים במערכת העיכול, התכווצות שרירים במהלך השינה, ועלייה בחשק המיני - למה זה קורה ואיך מתמודדים?
סופר אמא בהריון
מה קרה לפופיק? (צילום: depositphotos)

תקופת ההריון היא תקופה מופלאה ומלאת התרגשות. הגוף מתעגל, חיים חדשים נובטים בתוכך, והכול אמור להיות אופטימי וזוהר. הכול, חוץ משלל תופעות הלוואי האופיינית לתשעת החודשים הללו. הפעם אנחנו רוצים להתייחס דווקא לתופעות הנפוצות שפחות מדברים עליהן, אלו שהרפואה כמעט לא מתייחסת אליהן, אבל כולנו חוות אותן. הסיבות למרבית התופעות הן באופן לא מפתיע – הורמונליות.

קבלו את הרשימה שלא תראו בשום מקום אחר:

פס הריון

ככה סתם, באמצע ההריון, מופיע פס חום לאורך הבטן מלמעלה עד למטה. בהתחלה זה נראה סתם כמו לכלוך, אבל עם הזמן את מבינה שהפס הזה פה כדי להישאר.

למה זה קורה?

במהלך ההריון חלה עלייה בייצור הורמון המלנין, האחראי לצבעו של העור. פס ההריון המופיע לאורך הבטן הוא רק אחד מהביטויים לעליית המלנין. ישנן נשים שאצלן הפטמות מקבלות פתאום צבע כהה יותר. אצל נשים אחרות עלולים להופיע כתמי פיגמנטציה על הפנים, המכונים "מסכת הריון".

איך מתמודדים?

אין מה לעשות נגד פס ההריון והוא ילווה אותך לאורך כל ההריון וייעלם כמו שהופיע כמה שבועות לאחר הלידה. עם זאת, בשל עליית הורמון המלנין, חשוב בתקופת ההריון יותר מתמיד, להשקיע במסנן קרינה חזק לפנים ולגוף.

פופיק בולט

כאילו זה לא מספיק שהבטן צומחת למימדי ענק, מגיע שלב שבו העור נמתח והפופיק שעד עכשיו היה שקוע וחמוד פתאום פורץ החוצה ותופס נוכחות מפתיעה במרכז הבטן.

למה זה קורה?

העובר גדל ותופס יותר ויותר מקום, עד שהעור כולו נמתח והטבור נדחף החוצה.

איך מתמודדים?

מחכים ללידה. אם זה ממש מפריע לך ויזואלית, אפשר לשים פלסטר על הפופיק כדי למתן את הבליטה. כדאי לדעת שלפעמים אחרי הלידה יופיע שקע ענק במקום הפופיק הבולט. אל דאגה, כאשר הגוף מתחיל לחזור לעצמו, גם הפופיק חוזר לצורתו הטבעית.

גזים

אחת התופעות המביכות של ההריון היא הצטברות גזים במערכת העיכול, שנוטים לצאת לאוויר העולם בלי שום התחשבות, ולגרום גם לקרובים ביותר – להתרחק ממך.

למה זה קורה?

הורמון הפרוגסטרון המופרש ביתר שאת בתקופת ההריון, מאט את פעילות המעיים. בנוסף, הרחם תופס יותר מקום ומפריע גם הוא לפעילות תקינה של המעיים. כתוצאה מכך נוצרים גזים ותחושת נפיחות כללית.

איך מתמודדים?

מקפידים על תזונה בריאה הכוללת סיבים תזונתיים, ירקות ופירות לצד שתייה מרובה של מים. מומלץ לצמצם באכילת מזונות מעובדים ועתירי שומן, ובאופן כללי להעדיף ארוחות קלות לעיתים תכופות על פני ארוחה כבדה. זה אולי לא ימנע לחלוטין את התופעה, אך בהחלט יצמצם את אי הנעימות.

התכווצות שרירים בשינה

את ישנה לך בשיא הכיף וחולמת חלומות מתוקים, ופתאום מתעוררת בזעקות מקפיאות דם. הסיבה: שריר התאומים שנתפס, למרות שממש לא עשית שום תנועה חריגה.

למה זה קורה?

לרוב הסיבה לתופעה נעוצה במחסור באשלגן. יש האומרים כי גם את התופעה הזו אפשר לייחס להורמונים המשתוללים של ההריון.

איך מתמודדים?

אכילת בננות תורמת להעלאת האשלגן בגוף. מומלץ לא לישון בחדר קר מדי, מכיוון שגם הקור תורם להתכווצות השרירים.

שיעור יתר

מצד אחד השיער שלך יפה מאי פעם, מלא יותר ובוהק. מצד שני, גם שיער הגוף שופע במיוחד ועלול להופיע שיעור יתר באזורים שונים בגוף.

למה זה קורה?

ההורמונים גורמים לירידה בקצב הנשירה הטבעית של השיער, ולכן השיער נראה מלא יותר.

איך מתמודדים?

לא עושים טיפולים קוסמטיים דרסטיים כמו הסרת שיער בלייזר. אפשר להסתפק בהסרת שיער בעזרת שעווה. אחרי הלידה צפויה נשירה דרמטית. כחצי שנה אחרי הלידה השיער אמור לחזור למצבו הטבעי.

 עלייה בחשק המיני

למרות הכבדות שבהריון, נשים רבות מרגישות דווקא בתקופה זו עוררות מינית מוגברת.

למה זה קורה?

זרימת הדם לאזור המפשעה גבוהה בצורה משמעותית במהלך ההריון וגורמת להגברת התשוקה המינית.

איך מתמודדים?

אם אין מניעה רפואית, פשוט נהנים.