עוגיית שוקולד פריכה וטעימה להפליא במילוי קרם אגוזים, מעוטרת בשברי אגוזים של השף קונדיטור עופר גל, בוטיק סנטרל
עוגיות פירנצה אגוזים
*מתכון לכ- 50 עוגיות
מרכיבים:
- 200 גרם קמח לבן
- 200 גרם קורנפלור
- 40 גרם קקאו כהה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה
- 5 חלמונים
- 50 מ"ל מים קרים
- 7 גרם אבקת אפיה
למילוי קרם האגוזים:
- 200 גרם שוקולד מריר משובח
- 200 גרם פרלינה )מחית אגוזי לוז(
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שבבי אגוזי לוז מצופים בקרמל (ברס)
כלים ואביזרים: מיקסר עם וו לישה, קורצן בקוטר 40, מטרפה ושק זילוף.
אופן ההכנה:
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
- מעבדים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, החלמונים והמים עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והקקאו ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.
- מרדדים את הבצק לעלה דק.
- קורצים עוגיות בעזרת הקורצן. ניתן לקרר את יתרת הבצק ולאחר כחצי שעה לרדד ולקרוץ שוב.
- מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית עם נייר אפייה.
- אופים למשך כ– 12 דקות בתנור שחומם מראש ל– 135 מעלות, ועוד 50 דקות בחום של 100 מעלות בכדי לשמור על פריכות העוגיות.
אופן הכנת קרם האגוזים:
1. ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והפרלינה.
2. מביאים את השמנת לרתיחה.
3. מערבבים היטב בעזרת מטרפה את השמנת הרותחת ואת תערובת השוקולד המומס.
4. מקררים לפחות שעתיים במקרר. אפשר להכין גם יום לפני.
5. ממלאים את הקרם בשק זילוף ומזליפים כ– 10 גרם לעוגיה על מחצית מכמות העוגיות.
6. סוגרים עם עוגיה נוספת ולוחצים קלות כך שהקרם יבלוט מעט מהצדדים.
7. שופכים את הברס לצלחת עמוקה.
8. מגלגלים את כל דפנות העוגיות בברס.
טיפ: כדי לשמור על פריכות העוגיות, יש לאחסן אותן במקום קריר ויבש ככל הניתן.