המרכיבים:
לקינואה:
· כוס קינואה
· כף שמן
· 2 כוסות מים
· חצי כפית מלח
לעדשים:
· חופן עדשים שחורות
· מלח לסוף הבישול
לסלט:
· חצי צרור פטרוזיליה (אני משלבת עם כוסברה)
· 1 אפרסמון (או פרי עונתי אחר – נקטרינה, אפרסק, תות)
· חצי כוס עלי בייבי קצוצים
· חצי כוס עלי נענע
לרוטב:
· 1/4 כוס שמן זית איכותי
· 2 לימונים סחוטים
· 1 כפית סילאן
· מלח ופלפל
להגשה:
· 3-5 בצל ירוק קצוץ
· פרוסות דקות של אפרסמון (או פרי עונתי אחר כגון אפרסק, שזיף, תפוח, אגס)
· עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
- להכנת הקינואה: מטגנים תוך ערבוב את הקינואה עם השמן במשך 2-3 דקות. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך הקינואה. מצננים ומעבירים לקערה.
- להכנת העדשים: מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן ומעבירים לקערה. (אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה
- חותכים את האפרסמון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את הפטרוזיליה (הכוסברה) והנענע ומוסיפים לקערה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
- מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי.
המתכון באדיבות אורלי כהן, חיים וטעים – ביוזמת 'תנו לחיות לחיות' – מחזירים את הפירות למרכז שולחן החג.