המאפינס הם למעשה פשטידה קטנה שנוח לילד להחזיק ביד, ולכן הם אוכל אצבעות מעולה לפעוטות. בתוך המאפינס אנחנו יכולים לטמון ירקות לפי רצוננו, כדי להעשיר את תזונת התינוק.
בחרתי להביא לכם מתכון אחד שיכול ליצור אינספור טעמים חדשים. הסוד הוא לשחק בשילובים בין הירקות, למשל בטטה ותרד, ברוקולי וכרובית, קישואים ובצל, גזר ותפוח אדמה – או כל שילוב אחר העולה על דעתכם.
המצרכים:
3 ביצים
גביע יוגורט
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפייה
כוס וחצי ירקות מגורדים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
גרדו ירקות לפי בחירתכם (אין צורך בבישול מוקדם). ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם (שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה). במידה והירקות מגירים נוזלים, סחטו אותם היטב.
שברו את הביצים לתוך קערה וטרפו היטב.
הכניסו לקערה את היוגורט וערבבו עם הביצים. הוסיפו את הירקות המגורדים וערבבו היטב.
הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים. ערבבו רק עד שהתערובת נראית אחידה. על התערובת להישאר רכה ודביקה. אם היא נוזלית מדי – הוסיפו כף קמח. אם התערובת מוצקה מדי – הוסיפו כף חלב.
שמנו תבנית שקעים בעזרת ספריי שמן. הכניסו את התערובת עד 3/4 מגובה השקע.
הכניסו לתנור עד שהמאפינס מתייצבים.