אחרי שהסופגניות עברו בשנים האחרונות מהפך עם שלל תוספות וטופינג מעניינים, הגיע תורן של הלביבות. לא עוד לאטקעס משעממים וחסרי טעם, הלביבות המשודרות הן חגיגה של טעמים שהופכים אותן לכוכבות האמיתיות של שולחן החג.
בשל המרקם הרך של הלביבה, מדובר במאכל שגם ילדים מתחברים אליו בשמחה.
לפניכם 3 מתכונים קלים במיוחד, באדיבות חברת "דורות":
לביבות תפוח אדמה ופטריות
מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 כפות קמח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות או בצל גדול קצוץ ומטוגן
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות או חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 טבלית כוסברה טרייה דורות או חצי צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.
לביבות בטטה
מצרכים ללביבות (ל-12 יחידות):
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס קמח לבן
1 ביצה
4 טבליות ג'ינג'ר דורות (או אצבע ג'ינג'ר טרי מגורד דק)
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה
מצרכים לרוטב:
1 גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות. מסננים את הבטטות מנוזלים ומועכים בקערה עד לקבלת מחית.
2. מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
6. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.
7. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.
8. מניחים על צלחת קרם פרש, מפזרים מעל את הלביבות ומגישים.
לביבות תירס, שום ובזיליקום
מצרכים (ל-12 יחידות):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות או עלי בזיליקום קצוצים דק
2 טבליות שום טרי דורות או שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד.
2. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת.
3. שמים במחבת מעט שמן זית ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה.
4. מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה. מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה.
5. מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח או שמנת חמוצה.