חג הביכורים הוא החג האהוב עליי. לא רק בגלל שהוא אחד החגים היחידים במסורת היהודים שבהם אף אחד לא קם עלינו לכלותינו, אלא בעיקר בזכות מנהגי החג. גבינות, ירקות, פירות ודגנים מככבים בשולחן החג והופכים אותו לצבעוני ושמח במיוחד.
לפניכם שלושה מתכונים קלילים שמככבים אצלנו בכל ימות השנה, ומתאימים במיוחד לחג השבועות.
מקרוני אנד צ'יז
בארצות הברית וברחבי אירופה המקרוני אנד צ'יז נחשב למאכל קל להכנה, טעים וכייפי. הגיע הזמן לעשות לו עלייה.
המצרכים:
חבילת פסטה (עדיף פסטה קצרה וחלולה כמו פנה)
500 מ"ל שמנת לבישול (עדיף עד 15%)
3 ביצים
250 גבינה צהובה מגוררת (מסוג צ'דר, מוצרלה, אמנטל או העמק)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה בהרבה מים עם מלח. כשהפסטה מתחילה להתרכך, מסננים היטב מהמים.
בינתיים טורפים בקערה שמנת עם ביצים, מלח ופלפל. מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפסטה לקערה עם הבלילה ומערבבים היטב.
משמנים תבנית בינונית ומכניסים לתוכה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
גיוונים אפשריים:
בסגנון איטלקי – אפשר להוסיף רסק עגבניות ובזיליקום לבלילת השמנת.
בסגנון יווני – ניתן להוסיף לבלילה זיתים מגולענים וגבינה בולגרית מפוררת (להחליף את הגבינה הבולגרית בכמות זהה של גבינה צהובה).
מנה אישית – אפשר לאפות את המקרוני אנד צ'יז בתבנית מאפינס לקבלת מנות אישיות נוחות לאחיזה לילדים.
בואיקוס
לחמניות גבינות טעימות. מעולות לפיקניק או לנשנוש מחוץ לבית. אחרי שקלטתם את המתכון, אפשר לשחק אתו לפי טעמכם האישי.
המצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 ביצה
גביע יוגורט/גבינה לבנה/קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה, אמנטל, צ'דר, העמק או כל גבינה אחרת)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ליצירת בצק רך.
מגלגלים כדורים מהבצק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם לאפות בתוך תבנית מאפינס.
מכניסים את התבנית לתנור בחום 180 מעלות למשך 15 דקות.
גיוונים אפשריים:
שחקו עם הגבינות – כל גבינה שאתם אוהבים יכוה להיכנס לבואיקוס. הרגישו חופשיים לחלוטין לשחק עם הטעמים.
התופסת שמעל – מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומפזרים מעל תוספת לבחירתכם, למשל שומשום, קצח, זעתר או פרג. אם הבואיקוס אינם מיועדים לקטנטנים, ניתן לפזר גם גרעיני חמנייה.
תוספת ירק – אפשר להוסיף לבלילה טבעות זיתים, בצק מטוגן, בצל ירוק, עשבי תיבול, פלפלים קלויים, גרעיני תירס או כל ירק אחר שאהוב עליכם.
לביבות גבינה
מנה מצוינת לארוחת ערב קלילה, מתאימה החל משלב הטעימות, ילדים אוהבים אותה מאוד – וגם ההורים בזכות ההכנה הקלה.
המצרכים:
גביע קטן (250 גרם) של גבינה לבנה
1 ביצה
4 כפות קמח תופח
1 כף סוכר/ דבש
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד גבינה, ביצה וכף סוכר או דבש. מוסיפים לקערה את הקמח וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
מחממים מעט שמן במחבת. יוצקים במרווחים גדולים כף מהתערובת לתוך השמן. יש לשים לב למרווחים מכיוון שהלביבות מתפרסות ועלולות להדבק אחת לשנייה.
כאשר הלביבות משחימות, הופכים אותן בזהירות לצד השני. בשלב זה עלול לגלוש מבפנים חלק מהבלילה שעדיין נוזלי – זה בסדר גמור.
כאשר הלביבות שחומות משני הצדדים, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
גיוונים אפשריים:
הגרסה המלוחה – כדי להכין לביבות מלוחות וותרו על הסוכר והוסיפו גבינה בולגרית מפוררת
בטעם וניל – אפשר להכין את הבלילה עם גבינה בטעם וניל. אפשרות אחרת היא להוסיף לתערובת תמצית וניל או גרגרי וניל טרי.
בטעם פירות יער/תות – החליפו את הגבינה בגביע אחד של יוגורט עם פירות וערבבו עם גבינה לבנה במרקם שמנת. ניתן להשתמש גם בגבינת גמדים.
הגשה – ניתן לפזר אבקת סוכר על הלביבות ולזלף בצד פרם פרש או שמנת חמוצה. ניתן להוסיף סלט פירות קטן בצד.