sv לדבריה של מירב פלברג – צלמת הריון, ילדים ומשפחה, מדובר בטרנד חדשני אשר סוחף לא מעט משפחות. לדבריה, החוויה שבה מושיבים את התינוק בן השנה אל מול עוגה ראוותנית ומעוצבת ומאפשרים לו לעשות ככל העולה על רוחו, לרבות לטעום, למרוח ולהימרח, כשהרעיון הוא שמותר לטעום, לממש ולהתנהג בטבעיות. "מדובר ברגעים מתוקים שקל מאוד לתפוס אותם בעין המצלמה".
לאיזה גיל מתאים סשן הצילומים?
"מגיל שנה ועד גיל שנתיים גג".
האם הפעוט לרוב משתף פעולה?
"ברוב המקרים כן, כשמניחים עוגה צבעונית מול פעוט היא מיד תופסת את מבטו והוא ניגש לבדוק את טיבה. הוא רוצה למשש, לטעום ולהרגיש את מרקמה. יש מקרים שהילד קצת נרתע ממגע הקצפת תחילה אך בדר"כ ברגע שמרגיש את טעמה של העוגה הסשן זורם".
מה בנוגע להורים שנרתעים מלכלוך?
"כל ההורים שהגיעו אלי לסטודיו מבינים ויודעים שזהו סשן/צילום שבו הבייבי שלהם מתלכלך ולא נשאר נקי כך שמהבחינה הזו שיתוף הפעולה מלא. מדובר בחווויה שונה לכל המשפחה שמלווה בהמון צחוקים וחיוכים".
מה הערך המוסף של התינוק מרוח בעוגה?
"כשההורים משתתפים בצילום, נוצרת סינרגיה מושלמת בין המצלמה, התינוק והוריו. זו בהחלט נחשבת לאחת המתנות הלא רגילות לימי הולדת, בפרט שמדובר ביום הולדת הראשון לחיי התינוק. זו מזכרת נפלאה המשלבת בתוכה צחוק והנאה".
למה זה הפך להיות כל כך טרנדי? מה הפך את הצילום הזה לכל כך ייחודי?
"מדובר בטרנד מהמם וכיפי! כל אמא שחוגגת לבנה/בתה יומולדת שנה רוצה לחגוג את השנה הראשונה בסשן קייקסמאש. הטרנד הגיע לישראל מארה"ב בסביבות 2012 ומאז ניתן לראותו כמעט בכל פינה".
אז כמה זה עולה לנו?
"המחירים משתנים בהתאם לשיקולי הצלם, אני משלבת בצילומים שלי רקעים ייחודים, אביזרים משלימים וכמובן גם עוגה מעוצבת ומושקעת. מחיר החבילה הינו 750 ₪, אומנם אינו הכי זול אך התוצאה הערכית והמזכרות מדהימות".