לא חייבים להימנע ממתוקים או מפחמימות כדי להפחית במשקל. אפשר להתחיל לצרוך מאכלים מיוחדים, ויפה שעה אחת קודם. בלי לספור קלוריות
בעוד שרוב הדיאטות מבוססות על איסורים והימנעות ממאכלים, פרדיגמה אחרת גורסת כי דווקא אכילת מזונות מיוחדים תסייע בתהליך ההרזייה. ככלל, אוכלים יותר ירקות ופירות, מעדיפים לחם מחיטה מלאה על פני הלחם הלבן ומוציאים מהתפריט את כל המזונות המעובדים.
הכירו את צמד המילים "מזונות העל" (Super Food), אותם דברי מזון שהוכחו כבעלי סגולות בריאותיות, נהנים מערך קלורי נמוך ולכן גם נמצאו כיעילים בהפחתת המשקל. מי שאמון על התגלית המחקרית הוא ד"ר סטיבן פראט, ולטענתו, הרכיבים התזונתיים שבמזונות העל נמצאו כיעילים למניעת מחלות לב, מעיים, לחץ דם גבוה, סוכרת ואף מחלת הסרטן.
אז מה לאכול?
מה טוב בו? מלבד טעמו המריר-מתוק והנפלא, הוא עשיר בנוגדי חמצון, אשלגן, סיבים, ברזל, מגנזיום, אבץ ומכיל רכיבים אנטי-דלקתיים. אגב, נוגדי החמצון נמצאו כמאטים את תהליכי האייג'ינג.
יתרונותיו הבריאותיים: תורם לתפקוד הלב וכלי הדם, מסייע למניעת מחלות לב, נהדר לבריאות המוח, יעיל למניעת התקפי שבץ ועשוי לזרז את קצב חילוף החומרים בגוף.
המלצה לנשים בהריון: מחקרים הוכיחו כי נשים שאכלו שוקולד מריר במהלך ההריון הצליחו להתמודד טוב יותר עם לחץ ואף התינוקות שנולדו נטו לחייך יותר.
חשוב להקפיד: לאכול אותו במינון מאופק, ולא להתפרע על כל החפיסה.
מה טוב בו? מגביר את נוכחותם של נוגדי החמצון ולכן יעיל למניעת מחלות כלי דם, סוכרת, קשיי נשימה ועוד. מכיל רכיבים המעודדים את תנועת המעיים ותורמים לסילוק הפסולת והרעלים מן הגוף.
יתרונותיו הבריאותיים: משפיע לטובה על האיברים הפנימיים – הכבד, הלב, הטחול, הריאות והכליות. מסייע במצבי עצירות, משפר יכולת ראייה, מחזק מערכת חיסונית, מרגיע ומסייע בבעיות שינה, משחרר מתחים ומפחית לחץ .
חשוב להקפיד: הכמות המומלצת נעה בין 1-3 כוסות תה ירוק ביום.
מה טוב בו? עשיר בחיידקים פרוביוטיים, חלבונים וסידן (הכוונה היא ליוגורטים עם תכולת שומן נמוכה). הסידן שביוגורט מסייע בשריפת שומן ומגביר את קצב המטבוליזם.
יתרונותיו הבריאותיים: החיידקים הפרוביוטיים תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, מסייעים בפירוק רכיבי המזון, חיזוק המערכת החיסונית, שמירה על בריאות העצם.
חשוב להקפיד: העדיפו יוגורט בטעם טבעי ונטול תוספות כמו שוקולד. רוצים להמתיק? הוסיפו פרי טרי או כפית סילאן. מומלץ לבחור ביוגורט המכיל כ-100 מ"ג סידן ומעלה.
מה טוב בו? מצטיין באומגה 3, אשלגן, סלניום, ניאצין, כמות גדולה של חומצות שומן בלתי רוויות וכמקור טוב לחלבון רזה.
יתרונותיו הבריאותיים: הימצאותן של רמות גבוהות של אומגה 3 בסלמון מפחיתה את הסיכוי למחלות לב.
חשוב להקפיד: על מינון נכון בכל דיאטת חלבונים, משום שיש לו ערכים קלוריים גבוהים.
מה טוב בו? מכילות כמויות רבות של נוגדי חמצון.
יתרונותיו הבריאותיים: משפר את בריאות הלב, כלי הדם, הורדת רמות הכולסטרול בדם, שמירה על לחץ דם תקין ואף מניעת מחלת הסרטן.
כדאי לדעת: גם אם מקפיאים פירות יער, התכונות התזונתיות עדיין נשארות.
מה טוב בהם? על אף ערכם הקלורי הרב, הם מכילים כמות גדולה של ברזל, סידן, חלבון, ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן בלתי רוויות.
יתרונותיו הבריאותיים: מניעת מחלות לב וכלי דם, איזון רמות סוכר בדם וחיזוק העצמות.
המלצה לנשים בהריון: אכילת שקדים על הבוקר מקלה על הבחילות ומפחיתה צרבות.
חשוב להקפיד: מינון נכון של שקדים בתפריט היומי מסייע לתחושת שובע ולירידה במשקל. מומלץ לאכול אותם טבעיים ולא קלויים.
מה טוב בו? עשיר בסיבים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
יתרונותיו הבריאותיים: תורם לפעילות המעיים, מסייע באיזון רמת הכולסטרול ואף עוזר במניעת הסרטן.
חשוב להקפיד: הסובלים מתת פעילות בלוטת התריס צריכים להתייעץ עם רופא טרם האכילה.
מה טוב בהן? מכילה כמות גבוהה של חומרים תזונתיים בסיסיים וכמות קטנה של קלוריות (כ-70 קלוריות), ביניהם חלבונים, ברזל וויטמינים.
יתרונותיו הבריאותיים: קלות לעיכול ומחזקות את מערכת הגוף.
חשוב להקפיד: לאחסן ביצים במקרר, ולהעדיף ביצה מבושלת על פני מטוגנת.
מה טוב בה? מכילה כמות גדולה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
יתרונותיו הבריאותיים: סיוע לתפקוד תקין של מערכת העיכול, שמירה על רמות הסוכר ועל תחושת השובע. מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב, סוכרת וסרטן. נלחמת בשומן המצטבר סביב הבטן.
חשוב להקפיד: לאכול כל הסוגים של שעועית, שכן היא דלת שומן ומשביעה.
מה טוב בה? עשירה בחלבון ובסידן, מינרלים וסיבים.
יתרונותיו הבריאותיים: סיוע לפעילות תקינה של מערכת העיכול, הפחתת הסיכוי לסרטן השד ובמחלות לב.