כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

5 מאכלים שימנעו מחלות חורף

מהם המאכלים שיחזקו את המערכת החיסונית וימנעו הידבקות במחלות חורף? לבריאות!
ירקות ירוקים
עוברים את החורף בשלום. צילום: shutterstock באדיבות הרבלייף

הגשם והקור כבר כאן, ואיתם מגיעות מחלות החורף בדמות שפעת, הצטננות, דלקות גרון ועוד, הנגרמים לרוב משהייה במקומות סגורים וחמים (גני ילדים, בתי ספר ומקומות עבודה), המהווים חממה לחיידקים ומועברים בקלות מאחד לשנייה.

"על מנת שנמנע מהידבקות במחלות החורף, עלינו לחזק את המערכת החיסונית באמצעות תזונה נכונה, שינה איכותית ופעילות גופנית, דרך הוספת מאכלים שיכולים לגרום לנו למזער את הסיכון לחלות", מסבירה סוזן באוורמן, דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף.

מהם המאכלים שיסייעו במניעת מחלות חורף?

  • שום – "האנטיביוטיקה של הטבע", הורג מספר רב של חיידקים שונים, עשיר בנוגדי חמצון המחזקים את הגוף וגם נפוץ מאוד כתרופת סבתא עממית. השום מגרה את המערכת החיסונית שלנו ובכך מסייע לחיידקי הפלורה של הקיבה להגיע לאיזון. על מנת שנפיק ממיטב השום את התועלת יש לחתוך ולאכול אותו חי וטרי על אף ריחו החריף.

שום

  • כורכום – פרוש השם בשפות רבות הוא שורש צהוב. מדובר בתבלין שנמצא כמעט בכל מטבח ישראלי ולו המון סגולות רפואיות. הכורכום נחשב ללהיט בקרב שוחרי בריאות וספורטאים הודות לפעולות האנטי אוקסידטיות, אנטי סרטניות והאנטי דלקתיות שבכורכומין המכילות חומרים המחזקים את מערכת החיסון כמו אשלגן, וויטמין סי. ניתן ליטול את שורש הכורכום המיובש, במיצוי נוזלי, באבקה (עם שמן זית)  או בכמוסות.

כורכום

  • ירקות ירוקים – הצבע הירוק מתקשר לצמיחה חדשה ואנרגיה תוססת. העשירו את התפריט בסלטים טריים שבהם מבחר של עלים ירוקים (תרד, חסה, פטרוזיליה, מלפפון וכו'). ירקות בעל פיגמנט ירוק מכילים כלורפיל המשפר את חיידקי המעיים ובכך את בריאותנו, מעניק ברזל ומחזק את מערכת החיסון, מנקה את הגוף מרעלים ותורם לערנות ותחושת אנרגיה.

 

  • בצל – הבצל נודע כבעל סגולות רפואיות עוד בזמנים קדומים. מעבר לכך שבצל מוסיף טעם הוא משמש כחומר משמר וגם חיוני מאד לבריאות. הבצל מכיל המון וטמנים, מינראליים, שמנים אתריים, סוכרים, אנזימים, חומצות, חומצות אמינו ועוד התורמים לבריאות הכללית ובחיזוק חיסוני. על אף ריחו החזק והחריף מומלץ לצרוך אותו חי וטרי בשילוב בתוך סלטים או קצוץ עם דבש.

בצל

  • נוגדי חמצון – הם חומרים אורגניים המכונים גם אנטיאוקסידנטים, המנטרלים את נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף ומסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות, מניעת מחלות ושמירה על מערכת החיסון. שיזנדרה ונוגדי חמצון מגנים עם התאים מאותם רדיקלים חופשיים. הרבלייף מציעה מוצר הנקרא שיזנדרה פלוס שמכיל את צמח העל שיזנדרה בתוספת ויטמין C, E, בטא קרוטן, וסלניום המחזקים את מערכת החיסון ומגנים על הגוף מפני מתח וזיהום.