מי אמר שהכנת לזניה צריכה להיות עבודה קשה? את המתכון שלפניכם מכינים בעזרת דפי פסטה קפואים. במקום לסדר שכבות מוקפדות בתבנית שולקים את העלים במים, מניחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות ואופים.
מצרכים ל- 6 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר
- 2 כפות שמן זית Cirio
- 20 עלי בזיליקום
- 4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״
- קרועים לפיסות בינוניות
- 4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת
לעגבניות צלויות:
- 250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים
- 2 כפות שמן זית Cirio
- מלח ופלפל שחור גרוס
לבשאמל תרד:
- 1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים
- 50 גרם חמאה צרפתית של Flechard
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות קמח
- 1 ליטר חלב
אופן ההכנה:
- מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב- 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.
- בינתיים מכינים בשאמל תרד: סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
- מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור ל -180 מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).
- בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו- 3/4 מכמות הגבינות ומערבבים שוב.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.
*המתכון מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל טוב" (49 שקלים, בסניפי רשת טיב טעם)