חומרי גלם לבצק:
- 6 כוסות קמח תופח
- 200 גרם מרגרינה
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים
- 1 כפות תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
חומרי גלם לגנאש:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
חומרי גלם לכדור קרנץ:
- 150 גרם וופלים של "מן" בטעם שוקולד טחונים לפרורים
- 200 גרם קרם נוגט
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 2 כפות אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
- בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט
- מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.
- מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את קצוות לצורת משולש,
- מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ-20 דק' או עד הזהבה עדינה
ליצירת הכדורים:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים לשעה וחצי,
- מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.
- בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל מניחים את כדור הקרנץ' עם וופלים "מן".
באדיבות השפית מורן פינטו