חומרים לבצק
- 1 כוס קמח
- 2 כפות שמן קנולה
- 6 כפות מים קרים
- 1 כף סוכר
- 1 חלמון ביצה
- קורט מלח
הכנת הבצק
את הבצק מומלץ להכין יום קודם: מכניסים למיקסר את כל החומרים יחד ומערבבים בעזרת וו לישה.
לשים את הבצק כ 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד וגמיש.
בסיום יש להכין כדור מהבצק, למשוח במעט שמן (למניעת ייבושו), לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה.
למילוי תפוחים
- 5 תפוחים קטנים מסוג גראנד סמיט
- 4 כפות סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 לימון מגורד
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
להכנת מילוי התפוחים
יש לקלף את התפוחים ולגלען את הגרעינים. בעזרת פומפייה דקה יש לגרר את התפוחים ואת גרידת התפוחים יש לסחוט מהמיץ (מילוי התפוחים צריך להיות יבש). יש להוסיף את כל החומרים יחד לתפוחים המגורדים והסחוטים ולערבב עד לקבלת מילוי אחיד.
ניתן לשדרג את המילוי אם רוצים, באמצעות אגוזים קצוצים או צימוקים מושרים ביין.
הכנת השטרודל
מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעזרת מערוך. רצוי לשמן מעט את משטח העבודה, על מנת שהבצק לא ידבק לשיש. יש לרדד את הבצק לעובי דק מאוד לכדי מראה שקוף, ברובו.
מעבירים את הבצק על גבי מגבת מטבח ומותחים לכל הכיוונים את הבצק. מניחים את מילוי התפוחים בצמוד לקצה הרחב של הבצק ומתחילים לגלגל את הבצק על המילוי
עד סוף התהליך. פעולת הגלגול נעשית בעזרת המגבת. מהדקים את השטרודל היטב בעזרת המגבת שיהיה הדוק ונוקשה.
אפייה
מחממים תנור מראש לחום גבוה בטמפ' של 200 מעלות . מומלץ לשמן את השטרודל עם מעט שמן מעל ולהכניס לתנור. אופים עד הזהבה במשך 25 דקות .
המתכון באדיבות "קפולסקי"