מרכיבים (3-5 מנות):
- 5 עגבניות אדומות
- 2 מלפפונים ללא העוקצים
- 1 בצל קטן סגול
- 2 שיני שום
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות גסות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
- 1 כף עלי פטרוזיליה
- 8 עלי זעתר
- 6 – 9 קוביות קרח
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
- קוביות קרח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את העגבניות, חולטים שתי דקות. מוציאים וקולפים את העגבניות. חוצים אותן ומוציאים את החלק הבהיר.
- מעבירים את העגבניות למעבד מזון.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה ( אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר).
ההגשה:
יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.
המתכון באדיבות רשת "סולתם"