המטעמים הכי טובים של חג הפורים הם אזני המן. לפניכם מתכון קל ופשוט לאזני המן במילויים של שוקולד ופרג של שף קונדיטורים – יוני פנחסוב ושני שאול ל- TATTI BAKERY.
אוזני המן במילוי שוקולד
מתכון ל 20 יחידות
מצרכים:
לבצק:
- 70גרם אבקת סוכר
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 190 גרם קמח לבן
- 40 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2גרם אבקת אפיה
- 1/4כף תמצית וניל
- קורט מלח
למילוי שוקולד:
- 40 גרם ממרח שוקולד
- 20 גרם ממרח תמרים
- 1 כף אבקת קקאו מנופה
- 1/4כפית ברנדי
- 10גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך ארבע שעות במקרר.
4. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, אותו מוסיפים לאחר ששמים את המילוי במרכז אוזן ההמן.
5. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
6. ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, וזורים מעט שוקולד צ'יפס מעל.
7. מהדקים את קצוות הבצק לצורת משולש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות.
8. זורים אבקת סוכר על אוזני המן כשהן צוננות.
מתכון למלית פרג
רכיבים:
- 150 מ"ל חלב
- 150 גרם סוכר
- 40 גרם חמאה
- 150 גרם פרג טחון
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים
- קורט קינמון
- מעט גרידת לימון
אופן הכנה:
שמים בסיר חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל למשך כ20 דק' על אש גבוהה תוך כדי ערבוב , מוסיפים את האגוזים הטחונים והקינמון מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך שעה מוסיפים את הגרדת לימון.
בתיאבון!