העדשים הן מזון בריאות אידיאלי. הן עשירות בסיבים תזונתיים, עשירות בחלבון, ודלות מאוד בשומן. כמו כן, העדשים מתהדרות בתכולת וויטמינים ומינרלים גבוהה, כגון ברזל, וויטמינים מקבוצת B, וביניהם חומצה פולית (ויטמין B9). לעדשים אינדקס גליקמי נמוך, כלומר הפחמימות מתפרקות באיטיות במערכת העיכול ומעלות את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה, ולכן צריכתם מסייעת לשמירה על איזון רמות הסוכר בדם.
מומלץ מאוד לנשים בהריון להקפיד על אכילת עדשים, המספקות לגוף רכיבים תזונתיים עשירים וחשובים ומסייעות במניעת עצירות וטחורים.
אבל מה עם הגזים?
צריכה של עדשים אמנם יכולה לגרום לגזים, אך השרייה, הנבטה ובישול ארוך שלהם יסייע לפירוק להפחתת הגזים. כמו כן, ככל שנרבה לאכול יותר קטניות, כך הגוף יסתגל לעיכולן והגזים ילכו וייעלמו.
מתכון קיצי ומרענן: סלט עדשים קר
150 קלוריות למנה
רכיבים לשתי מנות:
4 עלי חסה
½ צרור עלי פטרוזיליה
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 מלפפון
1 פלפל (באיזה צבע שאוהבים)
1 שן שום כתושה
2 כפות חמוציות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף שמן זית או קנולה
מעט מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קוצצים דק דק את העלים הירוקים, הבצל הירוק, החסה, המלפפון והפלפל.
2. את העדשים ניתן להשרות למשך חצי שעה במים ולבשל עד לריכוך קל שלהם.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
4. שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה. מוסיפים את החמוציות והרוטב. רק לאחר מכן מוסיפים את העדשים.
ליטל פיינגרץ היא דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C