להכנת הפסטה:
- 1 חבילת פנה / פנה חיטה מלאה ברילה
- 6 פטריות שמפיניון מגוררות גס
- 1 בצל קצוץ דק
- 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 20 גר' חמאה
לבשמל:
- 2 כפות חמאה
- 2 כוסות חלב
- 3 כפות קמח
- כפית מלחתגיות
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה:
1. מבשלים את הפסטה ומסננים
2. במחבת או קלחת ממיסים חמאה ומוסיפים קמח ומלח, תוך כדי בחישה מוסיפים חלב
3. מוסיפים את קערת הפסטה המבושלת
4. במחבת אחרת מטגנים בחמאה את הבצל, הפטריות והמלח כ-4 דקות ומוסיפים לקערת הפסטה, מוסיפים צ'דר מגוררת ומערבבים.
5. משמנים תבנית אפייה בחום של 180 מעלות ואופים כ-25 דקות
המתכון באדיבות "ברילה"