כמות: 20 עוגיות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה
מצרכים
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
150 גרם (כוס וחצי) שיבולת שועל
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
לקישוט
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
· שמים בסיר סוכר, חמאה, אבקת קקאו וחלב ומבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה.
· מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים היטב.
· מצננים את התערובת במקרר במשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.
· מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים.
· יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומניחים על תבנית.
· מקפיאים את העוגיות במשך כשעה להתייצבות.
· מקשטים בשוקולד לבן מומס (לא חובה, אבל מוסיף).
טיפים:
· שומרים את העוגיות בכלי סגור במקרר עד שבוע.
· במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן.
· גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים במרגרינה ובמקום חלב בחלב סויה באותה כמות.