מתכוני הגולשים: מה עושים עם בננות?

פנקייק טבעוני, ארטיק בריא לקטנטנים, לחם בננות, עוגה מפנקת, שלוליות גבינה וגם שני קינוחים מושחתים וטעימים - לפניכם מתכוני בננות לקטנטנים באדיבות הגולשים של בייבילנד
בננה
פצצת אנרגיה צהובה (צילום: דיפוסופוטו)

בננות הן מהפירות האהובים, במיוחד על קטנטנים. הן רכות, מתוקות ומכילות שפע ויטמינים חיוניים. ביקשנו מכם בעמוד הפייסבוק של בייבילנד מתכונים לקטנטנים המכילים בננות. התוצאות הפתיעו אפילו אותנו. לפניכם המתכונים של 5 הזוכות בפעילות ועוד שני מתכונים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.

פנקייק בננה טבעוני של אלה זילברמן

"מדובר במתכון בריא, מהיר וטבעוני, המהווה חלבון מלא".

המצרכים:

1 בננה מרוסקת
2 כפות קמח עדשים כתומות
1 כף קוואקר דק
1/2 כוס חלב סויה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד לסמיכות הרצויה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת חלב סויה. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים עיגולים מהבלילה עד שהם מתמצקים היטב. הופכים את הפנקייק לצד השני. כששני הצדדים זהובים, מעבירים לנייר סופג.

ארטיק בננה של מוריה מורי

"מתכון טעים ובריא, מעולה במיוחד לתינוקות שמוציאים שיניים".

המצרכים:

בננה

תמר

תפוח

אופן ההכנה:

מרסקים את כל הפירות בבלנדר. שופכים את התערובת לתוך מיכל של קוביות קרח ונועצים מקל ארטיק. מקפיאים ונותנים לתינוק ארטיק בריא וטבעי.

עוגת בננות של הילה אביגיל קיסוס

מצרכים:

2 בננות בשלות
1 ביצה
1/4 כוס סוכר חום/דמררה או קוקוס
1/8 כוס שמן צמחי או קוקוס מומס
1/4 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/2כפית אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
אפשר להוסיף: 3 כפות צימוקים/ שוקולד מריר קצוץ קטן/ שוקולד צ׳יפס/ אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל175 מעלות.
במיקסר במהירות גבוהה מקציפים את הביצה. אחרי כדקה-שתיים, כשהן מקבלות נפח מוסיפים את הסוכר בהדרגה/ מוסיפים את השמן, רסק התפוחים והווניל.
(אפשר גם לטרוף היטב עם מטרפה גדולה – העוגה יוצאת קצת פחות אוורירית(
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול.
מועכים את הבננות ומקפלים לתוך הבלילה. אם רוצים, מוסיפים גם את הצימוקים/ השוקולד/ האגוזים.
חשוב לא לערבב יותר מידי -רק עד שהחומרים מתאחדים, כדי שהעוגה תהיה אוורירית.
מעבירים לתבנית, ומקשטים בפרוסות בננה (לא חובה).

אופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.

מתכון ללחם בננות של לידיה קוזארי

"מתכון מהמם!! ממליצה להוסיף גם שברי שוקולד או צימוקים".

מצרכים:
תבנית אינגליש קייק משומנת
60  גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2  ביצים
3  בננות בשלות מאוד
2/3  כוס סוכר
1  כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/3 כוס קמח רגיל (לא תופח)
3/4  כפית מלח
1/2  כפית סודה לשתיה
1/4  כפית אבקת אפיה
1/2  כפית קינמון
1 כוס אגוזים (השתמשתי בתערובת של אגוזי מלך ואגוזי פקאן לא מסוכרים(

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים גס את האגוזים ומניחים בצד. חותכים את הבננות לחתיכות גסות.

מכניסים את הבננות, החמאה, הסוכר, הביצים ותמצית הווניל לקערת הבלנדר עם וו הגיטרה, ומעבדים במשך כ-3 דקות (הבננות ימעכו, וזאת המטרה). אם אין לכם בלנדר: מועכים את הבננות היטב עם מועך תפוחי אדמה, מוסיפים ביצים, חמאה וסוכר, ומערבבים היטב יחד במטרפה או במזלג.
בקערה אחרת מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הבננות ומעבדים רק עד שהחומרים היבשים נבלעים בתערובת. מוסיפים את האגוזים ובוחשים עוד פעם אחת לפיזור אחיד.

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, והופ! לתנור למשך 40 דקות (או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש). מניחים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים אותו. בתאבון!

שלוליות גבינה עם בננה וסילאן טיבעי  של מירב רודה

"מעדן גם לקטנטנים וגם להורים".

מצרכים:
3  כפות גבינה לבנה
1.5  כפות קמח
כפית ממרח שקדיה
בננה רכה מעוכה

1 ביצה
מעט מלח

אופן ההכנה:

משמנים את המחבת עם שמן קוקוס (מוסיף המון לטעם וגם בריא(. יוצקים עיגולים קטנים מהבלילה למחבת משומנת . לאחר שהתערובת מתמצקת, הופכים לצד השני לכחצי דקה. כששני הצדדים זהובים, מוציאים לצלחת.

ועוד שני מתכונים מושחתים וטעימים…

קינוח לפיקניק של לירון ישי פסטר בלו

לוקחים בננות עם קליפה. חותכים לאורך (לא עמוק מדי, רק עד שיתקבלו כמעט שני חצאים מופרדים). מכניסים לאורך החריץ קוביות שוקולד 85 אחוז או שוקולד אחר שאוהבים. עוטפים בנייר כסף ושמים כמה דקות על המנגל. אחרי שמורידים מהאש אפשר להוסיף אגוזים/שקדים/בוטנים גרוסים או קוקוס קלוי.

בננה ספליט של מוריה ברוכים

"הקינוח הכי טעים"

מצרכים :

בננה שלמה

1 כף חמאה

2 כדורי גלידה באיזה טעם שאוהבים

סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבננה שלמה ומטגנים עד שתשחים מכל צידיה. מורידים מהמחבת. לאחר שהבננה מתקררת מעט, פותחים אותה לאורך ומוספים את הכדור גלידה והסירופ. ניתן להוסיף גם קצפת ושוקולד מקופלת מגורדת.

שינוי גודל גופנים