קיש שיפון וירקות קלויים

קשה לעמוד בפני הקיש היפה הזה שמכיל שפע של ויטמינים ובריאות. הסוד הוא בבצק המכיל מבלבד קמח מלא ורגיל, גם פתיתי שיפון

על הקיש הזה אפשר להגיד שהוא בריא וטעים, לפחות כמו שהוא יפה. השילוב של פתיתי השיפון והירקות הצבעוניים מעניק לנו שפע של ויטמינים וסיבים תזונתיים. הכמות מתאימה לזוג תבניות אישיות או לתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ.

לבצק הקיש:

1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים (מומלץ של חברת רפאל'ס)

75 גרם קמח מלא

75 גרם קמח לבן

1 כפית מלח

1 ביצה

100 גרם חמאה קרה

 

לירקות הצלויים:

1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות

1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות

1 גזר פרוס דק

1 קישוא פרוס דק

1 זוקיני פרוס דק

צרור רוזמרין

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

למילוי:

1/2 גביע גבינת ריקוטה

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 ביצה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
  3. מקמחים משטח עבודה, מעבירי את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
  4. מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.
  5. הכנת הירקות הקלויים: חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מניחים את הירקות הפרוסים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים בתנור כ- 15 דקות ועד להזהבה קלה ומניחים בצד.
  6. הכנת המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  7. הרכבת הקיש: במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות ומסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות לקבלת קיש צבעוני.
  8. מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון ומעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות ועד שהקיש מזהיב.

 

 

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.