עוגיות שוקולד ושיבולת שועל ללא אפייה

עוגיות שוקולד ושיבולת שועל קלות להכנה, מהירות ומושלמות להכנה עם הילדים. בלי להפעיל תנור
עוגיות שוקולד ושיבולת שועל
עוגיות שוקולד ושיבולת שועל

כמות: 20 עוגיות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה

מצרכים

200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
150 גרם (כוס וחצי) שיבולת שועל
100 גרם שוקולד חלב קצוץ

לקישוט

50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה

·         שמים בסיר סוכר, חמאה, אבקת קקאו וחלב ומבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה.

·         מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים היטב.

·         מצננים את התערובת במקרר במשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.

·         מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים.

·         יוצרים כדורים שטוחים מהתערובת ומניחים על תבנית.

·         מקפיאים את העוגיות במשך כשעה להתייצבות.

·         מקשטים בשוקולד לבן מומס (לא חובה, אבל מוסיף).

טיפים:

·         שומרים את העוגיות בכלי סגור במקרר עד שבוע.

·         במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן.

·         גרסה פרווה: במקום חמאה משתמשים במרגרינה ובמקום חלב בחלב סויה באותה כמות.