מתכון: סלט קינואה, עדשים ואפרסמון

מחזירים את הפירות למרכז השולחן בחג השבועות: לפניכם מתכון קל ומהיר לסלט קינואה עם הפתעות. שגם ילדים יאהבו
סלט קינואה עם אפרסמון
סלט קינואה עם אפרסמון קרדיט-אורלי כהן

המרכיבים:

לקינואה:

·         כוס קינואה

·         כף שמן

·         2 כוסות מים

·         חצי כפית מלח

 

לעדשים:

·         חופן עדשים שחורות

·         מלח לסוף הבישול

 

לסלט:

·         חצי צרור פטרוזיליה (אני משלבת עם כוסברה)

·         1 אפרסמון (או פרי עונתי אחר – נקטרינה, אפרסק, תות)

·         חצי כוס עלי בייבי קצוצים

·         חצי כוס עלי נענע

 

לרוטב:

·         1/4 כוס שמן זית איכותי

·         2 לימונים סחוטים

·         1 כפית סילאן

·         מלח ופלפל

 

להגשה:

·         3-5 בצל ירוק קצוץ

·         פרוסות דקות של אפרסמון  (או פרי עונתי אחר כגון אפרסק, שזיף, תפוח, אגס)

·         עגבניות שרי חצויות

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הקינואה: מטגנים תוך ערבוב את הקינואה עם השמן במשך 2-3 דקות. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך הקינואה. מצננים ומעבירים לקערה.
  2. להכנת העדשים: מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן ומעבירים לקערה. (אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה
  3. חותכים את האפרסמון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה (הכוסברה) והנענע ומוסיפים לקערה.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי.

המתכון באדיבות אורלי כהן, חיים וטעים – ביוזמת 'תנו לחיות לחיות' – מחזירים את הפירות למרכז שולחן החג.

שינוי גודל גופנים