כדורי בשר במילוי טחינה עם מנגולד ושעועית אדומה

קציצות רכות ונימוחות בזכות תוספת הטחינה הגולמית שמעשירה את המזון בבריאות ובטעם. מתכון שכל המשפחה תאהב
כדורי בשר, אחוה, טחינה
חבל שהריח לא עובר בתמונה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

הן נראות כמו קציצות פשוטות, עד שטועמים את הביס הראשון. הטעם של הטחינה שבקציצות משתלב נפלא עם הבשר ורוטב הירקות, והשעועית רק מוסיפה עומק ובריאות לארוחה. מתכון קל ופשוט, אך גם מזין ובריא.

מצרכים:

לכדורי הבשר

500 גרם בשר בקר טחון

50 גרם שומן טלה (לא חובה)

צרור פטרוזיליה קטן

3-4 עלי נענע

2 שיני שום כתושות

2 כפות פרורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית שמן זית

1/2 כוס טחינה משומשום מלא

לתבשיל:

1 קופסת שימורים שעועית אדומה מסוננת מנוזלים

צרור עלי מנגולד שטוף היטב

צרור עלי תרד שטופים היטב

1 בצל סגול קטן

1/2 כוס עגבניות מרוסקות

2 כוסות מים (או ציר בשר למשקיעים)

מיץ מחצי לימון סחוט

1 כף פפריקה אדומה (עדיף מעושנת)

1 כפית כמון טחון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים

1 כף שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1.      להכנת כדורי הבשר: קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום. מכניסים לקערה גדולה את הבשר הטחון ושומן הכבש. מוסיפים את העלים הקצוצים והשום. מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה.

2.      יוצרים קציצות בינוניות. במרכז כל קציצה יוצרים גומה, מניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב. מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של חצי שעה.

3.      להכנת התבשיל: מאדים את עלי המנגולד והתרד. מוציאים מהסיר, מסננים היטב, מקררים מעט וקוצצים.

4.      מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השעועית המסוננת, המנגולד והתרד הקצוצים ואת העגבניות המרוסקות. מערבבים כ-5 דקות.

5.      מוסיפים את המים (או ציר הבשר) ואת מיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומתבלים. לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

6.      מומלץ להגיש לצד אורז, פירה או קוסקוס שיספגו את הרוטב.

המתכון באדיבות אחוה

שינוי גודל גופנים