כל מה שמעניין הורים אצלכם במייל! הטבות, מבצעים, פרסים, כתבות ועוד המון דברים טובים | רשמו אותי עכשיו

לאחר ברית מילה: כיצד תטפלו נכון?

ברית המילה היא אירוע חשוב אך גם קשה לתינוק, וחשוב לעקוב אחרי הוראות המוהל או הרופא. כיצד מטפלים, אילו תופעות יכולות להופיע לאחר הברית ומתי צריך לגשת לטיפול רפואי?

ברית המילה נערכת ביום השמיני לחייו של התינוק. קיימים מקרים שבהם נדחית ברית המילה, כמו הופעה של צהבת, פגות, מום מולד בפתח השופכה, מחלה גנטית, בעיה בקרישת דם ועוד.

בברית נחתכת ומוסרת העורלה שמכסה את ראש הפין, וכך נחשפים ראש הפין ופתח השופכה. את הברית מבצע מוהל בעל רישיון מטעם הוועדה לפיקוח על המוהלים, או רופא-מוהל אשר מוסמך לביצוע בריתות.

ניתן להשתמש במשחה מאלחשת או בזריקת הרדמה, שאותה מזריק הרופא-מוהל לאחר אלחוש במשחה. חשוב לברר מול הרופא/מוהל בנוגע לטיפול מקדים לתינוק ביום שלפני הברית. בסיום הברית חובש המוהל / הרופא את הפין.

הטיפול לאחר ברית המילה

ראשית יש לוודא כשאתם בוחרים מוהל שהוא ייתן לכם הנחיות לטיפול בתינוק אחרי הברית ויהיה זמין לשאלותיכם, ולבדוק האם הוא עורך ביקורי בית לאחר הברית. בכל מקרה שבו אינכם בטוחים לגבי מצבו של התינוק, יש להתייעץ עם הרופא/מוהל.

תחבושת: אין להוריד את התחבושת לבד. מי שמוריד את התחבושת הוא המוהל, ביום שאחרי הברית. מומלץ לסכם עם המוהל שהוא יגיע לביתכם להורדת התחבושת ולבדיקה של התינוק.

רחיצה: רצוי לדחות את האמבטיה ליום שלמחרת הברית. לאחר מכן ניתן לרחוץ את התינוק כרגיל. כמו כן, השתדלו להימנע ממגבונים בימים הקרובים והעדיפו לשטוף במים.

שמן: כדי למנוע מאזור הברית להידבק לחיתול רצוי לטפטף מעט שמן שקדים או כל שמן טבעי אחר על האזור בכל החתלה ביומיים שאחרי הברית.

החלפת חיתולים: הקפידו על החלפה תכופה של החיתולים כדי למנוע עד כמה שאפשר את המגע בין האזור המנותח לבין ההפרשות.

מתן שתן: יש לוודא כי התינוק נותן שתן במהלך 4-6 השעות הראשונות לאחר הברית. במידה שאין מתן שתן, יש לפנות לרופא.

תופעות בזמן ההחלמה

כאב: במקרים מסוימים ייתכנו כאבים בשעות שלאחר ברית המילה וניתן לתת לתינוק סירופ אקמולי לילדים. הכאב אמור לעבור תוך 24 שעות.

דימום: לעתים יופיעו כתמי דם קטנים ובהירים ביום-יומיים הראשונים. אם מופיע דימום כהה יותר או אם הדימום ממשיך גם אחרי יומיים, יש לדבר עם המוהל וכן לפנות לרופא.

נפיחות: לאחר הברית תהיה נפיחות מסביב לעטרה. מדובר בתופעה רגילה שנעלמת מעצמה.

פיברין: על העטרה ואזור החתך יופיע למחרת המילה חומר לבן-צהבהב הנקרא פיברין. זוהי תופעה שכיחה שחולפת כעבור 10-14 ימים.

צבע העטרה: בתחילה יהיה סגול-אדום. הצבע נעלם לאיטו תוך מספר חודשים (ובמקרים מסוימים עד למעלה משנה). לעיתים יש סימן כחול של דמום מתחת לעור או מעל העור של שק האשכים. סימן זה יעלם תוך מספר ימים.

מתי יש לפנות לטיפול רפואי?

המקרים שבהם יש לפנות לבדיקת רופא באופן מיידי: אי-מתן שתן 4-6 שעות לאחר הברית, חום גבוה (מעל ל-38 מעלות), דימום בלתי פוסק, חוסר רצון לינוק, חיוורון, בכי בלתי פוסק, נפיחות שהולכת וגוברת אחרי היום השלישי מהברית ואודם מוגבר.